Re: Nikdo neví? Přefakturace do EU a z E
ad1) jelikož Vy jste dodali zboží do EU, troufla bych si to fakturovat jako vedlejší náklad - výdaj dle §36/odst.4) - t.j. bez daně, do daň. přiznání jako dodání zboží(protože se vlastně jedná o vedl. náklad ke konkrétnímu zdanit. plnění)
ad2) zde lze podle mne použít jen §21/6a) - viz dále §24 - dne vystavení nebo poskytnutí služby - a to právě nevím, jak zní faktura, jestli je z ní patrno = t.j. rozepsány tel. poplatky za konkrétní období - budete muset udělat dodat. daň.přiznání a rozdělit tím fakturu.......
Pokud to patrné není, tak ke dni vystavení faktury.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 1. 2006 7:07
Dobrý den,
prosím poraďte, odběratel z EU (plátce DPH) si u nás objednal zboží včetně dopravy. Následně dopravu zrušil a zajistil si ji sám. Dopravní firma, které jsme původně tuto zakázku zadali, mezitím začala vyřizovat potřebné povolení, a teď nám náklady na toto povolení fakturuje. Odběratel při rušení původní dopravy souhlasil, že případné náklady na dopravu, které nám vzniknou, uhradí. Takže teď mu mám toto povolení přefakturovat, a nevím, jak postupovat z hlediska DPH. Dotyčné zboží bylo dodáno do EU.
A dále - dodavatel z EU (plátce DPH) nám přefakturovává telefonní poplatky vždy jednou za několik měsíců. Kdy mám povinnost odvést DPH?
Děkuji všem za radu.