Re: Tak tohle mi hlava fakt nebere:o)))b
Ted je mě napadá, nemělo by se to udělat i v bance, když mám účet v eurech?A co na začátku roku nechat už tak, nebo přepočítat zpátky?
Re: Tak tohle mi hlava fakt nebere:o)))b
Pokud si dobre pamatuju, tak se k 31.12. prepocitava jen 321 a 311. Takze vemete kurz k 31.12. (letos k 30.12.) a vypocitate kurz. zisk nebo ztratu - proste prepocitate hodnotu te faktury - 563/321 nebo 321/663, dokladem je interni doklad.
Prepocitat musite i zustatek devizoveho uctu a valutovych pokladen.
A zduvodneni? K 31.12., tj. k datu uzaverky musite znat realnou - skutecnou hodnotu svych zavazku, pohledavek, majetku.... a rozvaha atd se sestavuje v Kc (proto ten dev. ucet).
Ty faktury nechate byt, zpatky se k 1.1. neprepocitavaji - ono se vam to srovna pri uhrade...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 1. 2006 14:49
Mužete mi prosím vysvětlit, proč se FP s EU musejí na konci roku znovu přepočítat kurzem (teda ty co nejsou ještě zaplacené)?? Já myslela, že to bude stejne jako s ostatními fakturumi.Prostě si je na konci roku odkontroluji než uzavřu rok a ty co nejsou zaplacené jen převedu do nového roku.Ale tady jsem se dočetla že je to jinak.Prosím jak a proč to tak je??Předem moc děkuji.