Zál. faktura vč.DPH z 09 zaplacená 10/05

• (neregistrovaný)

17. 1. 2006 11:19

FO, čtvrtletní plátce DPH, mi včera přinesl zálohovou fakturu na práce, DUZP uvedeno 27.9., platba přijata 7.10.2005.
    §21 odst. 1 hovoří o nutnosti přiznat daň k tomu dni, který "nastal dříve", ale nejsem si jistá, jestli DUZP na zálohové faktuře je považováno za DUZP dle tohoto odstavce, protože vlastně práce teprve začnou.
    Děkuji za odpovědi, spekuluji zda opraůvdu musím vystavit dodatečné přiznání :-(

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 1. 2006 11:43

Anonymní (neregistrovaný)

Re: zál. faktura vč.DPH z 09 zaplacená 1
      *** Zálohová faktura není daňovým dokladem. DPH je možno odečíst až dnem přijetí platby dodavatelem, který musí na žádost odběratele vystavit daňový doklad k přijaté platbě a teprve ne jeho základě si můžete nárokovat odpočet DPH.

• 17. 1. 2006 11:49

Ja.K. (neregistrovaný)

je to opačně
      Omlouvám se, neuvedla jsem že, že "moje" FO je dodavatel, fakturu vystavil 27.9., platbu obdržel 7.10.2005. Nejedná se o fakturu přijatou. DPH musíme odvést.

• 17. 1. 2006 11:52

Ja.K. (neregistrovaný)

Re: je to opačně
      A není to FO, ale s.r.o.. Asi bych dnes měla jít raději domů :-))
      Pěkně jsem to zamotala.

• 17. 1. 2006 12:15

Anonymní (neregistrovaný)

Re: je to opačně
      *** V tom případě DPH odvádíte z přijaté částky k datu přijetí platby - tedy 7.10., datum vystavení zálohové faktury na to nemá
      vliv. Odběrateli vystavte k tomuto datu /7.10./ daňový doklad k přijaté platbě, aby si on mohl uplatnit odpočet DPH ve IV.IV.2005
      .

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).