Re: doklad v DE jak zaúčtovat.....
>>dobrý den chtěla jsem se zeptat: na jaře roku 2005
>>jsme zakoupili nepojízdné havarované vozidlo za
>>25000,- s
>>tím , že ho opravíme a následně prodáme tak jak to
>>děláme i s jinými vozy. Oprava se protáhla až do
>>října
>>2005 a potom jsme zjistili, že by se nám takovéto
>>auto
>>hodilo do podnikání. Celkem i s opravou náklady na
>>opravu70000,- Kč.
>>Znaméná to tedy , že doklady za nákup a opravy nebudu
>>dávat do daňové evidence roku 2005 ale vložím ho do
>>majetku zaplatím silniční daň a postupně budu vozidlo
>>odepisovat několik let. Jeden doklad od klempíře na
>>16000 jsme však uhradili z podnikatelského účtu,
>>ostatní
>>byly hotově. Co s tímto dokladem na 16000 jak ho
>>pojmenovat v DE aby se mi nepromítl jako zdanitelný
>>výdaj ??
>>
Ano, všechny výdaje na toto auto si zapište do deníku jako nedaňový výdaj (i kolek za který auto přihlásíte u Policie i benzín či naftu kterou jste čerpali ještě před přihlášením) vše si potom na zvláštním papíru šečtěte (+ poznamenejte si k částkám čísla dokladů) a částku která Vám vyjde si budete odpisovat. Papír s výpočtama vstupní ceny si připíchněte ke kartě majetku.
>>dát ho jako do osobní spotřeby + něco ??? poraĎte
>>prosím.....
>no já bych dala všechny výdaje související s pořízením
>a opravou
>tohoto vozu jako nedaňový výdaj a koncem roku do
>nákladů jenom odpisy - tzn., že i výdaj z BÚ 16 000 si
>dejte jako výdej nedaňový .
Re: doklad v DE jak zaúčtovat.....
Druhá možnost: všechny doklady nechte v DE jako daňové. Někde si poznamenejte složky vstupní ceny a to nejen pro účely zařazení auta do DHM, ale i pro tabulku E v daňovém přiznání. Tam uvedete jako úpravu, zvyšující základ daně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
17. 1. 2006 12:48
dobrý den chtěla jsem se zeptat: na jaře roku 2005 jsme zakoupili nepojízdné havarované vozidlo za 25000,- s tím , že ho opravíme a následně prodáme tak jak to děláme i s jinými vozy. Oprava se protáhla až do října 2005 a potom jsme zjistili, že by se nám takovéto auto hodilo do podnikání. Celkem i s opravou náklady na opravu70000,- Kč.
Znaméná to tedy , že doklady za nákup a opravy nebudu dávat do daňové evidence roku 2005 ale vložím ho do majetku zaplatím silniční daň a postupně budu vozidlo odepisovat několik let. Jeden doklad od klempíře na 16000 jsme však uhradili z podnikatelského účtu, ostatní byly hotově. Co s tímto dokladem na 16000 jak ho pojmenovat v DE aby se mi nepromítl jako zdanitelný výdaj ??
dát ho jako do osobní spotřeby + něco ??? poraĎte prosím......