Re: DPH: Platba 30.12. Doklad 1.1.Kam s
No, protože ideální by bylo, kdybyste ten doklad opravil a napsal tam DUZP jako datum přijaté platby.
Re: DPH: Platba 30.12. Doklad 1.1.Kam s
*** Pokud nevedete účetnictví máte povinnost přiznat a odvést daň ke dni UZP: "(3) Při dodání zboží včetně převodu nemovitostí a při poskytování služeb, které uskutečňují osoby, které v souladu s příslušnými předpisy nevedou účetnictví, vzniká povinnost přiznat daň ke dni uskutečnění zdanitelného plnění." Takže správně na fa stanovte DUZP a k tomu dni odvádíte ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
17. 1. 2006 13:22
Dobrý den,
mám trochu zmatek kolem zúčtovacích období pro DPH. Dne 30.12.2005 mi přišla na účet platba od zákazníka. Daňový doklad jsem vystavil dne 1.1.2006 s datem plnění 1.1.2006. Teď nevím do kterého období mám DPH započítat.
Myslel jsem si že pro DPH je vždy rozhodující datum zdanitelného plnění, ale mate mě věta z pokynů k vyplnění přiznání DPH:
"V těchto řádcích se uvádí i přijatá platba, která předchází uskutečnění zdanitelného plnění a daňová povinnost vzniká dnem přijetí platby."
Tak to bych si zase myslel platba DPH spadá do IV.2005.
Moc děkuji za každou radu,
Luboš