Re: HPP a DPČ jako souběžný PP
Myslím si, že to špatně nemáte:
záloha na daň se hradí z prac. poměru, ke kterému má zaměstnanec podepsané prohlášení + DPP a DPČ - je li částka vyšší než 5000 (záloha in. 20%). Nemá-li podepsané prohlášení, tak do 5000,-- se hradí srážková daň.
Sice u Vás zaměstnanec podepsal prohlášení - ale to je pro HPP, tak si myslím, že SD 15% na DPČ byla v pořádku.
Re: HPP a DPČ jako souběžný PP
Zrovna jsem přišla ze semináře a u jednoho zaměstnavatele pokud mám podepsané prohlášení tak se vztahuje na všechny prac.poměry, tzn. HPP, DPČ, DPP apod. a žádná srážk. daň -
danit vše dohromady.
Opravit jak to mělo být správně - vypočíst zálohou daň a myslím si, že ze sráž.daně přévést na zálohou daň - zde, ale bude asi penále.
Uvidíte-poraďte se se svým finančním úřadem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
17. 1. 2006 13:37
Prosím poraďte, jak mám správně opravit svoji chybu, kterou jsem udělala v únoru ve mzdách. Pracovnice měla mzdu za HPP a DPČ v tomto měsíci najednou. Protože mzdový program mi neumožňuje danit společně, zdanila jsem každé zvlášť, ale na HPP jsem měla zálohově po prohlášení danit 15%, DPČ 20%, na konci roku za DPČ vystavit potvrzení o příjmu a provést roční zúčtování včetně DPČ.
(alespoň jsem to takto pochopila od jako informaci k mému účetnímu programu).
Ale omylem jsem zadala na DPČ srážkovou daň (jednalo se o 2100 Kč na DPČ).
Tak a teď nevím, jak z toho ven, abych to té pracovnici udělala dobře a abych i já to měla v pořádku.
Díky za radu.