Re: neplatce DPH
dekuji za rychle odpovedi. jedna se o provize s uskutecnenych obchodu pres internet, napr. na jeden obchod se vztahuje provize 1000kc vc DPH. - prohlehlo napriklad 10 takovych obchodu, tedy jsem chtel fakturovat 10000kc, ale bylo mi receno, ze jakozto neplatce dph musim castku snizit o 19% a tu fakturovat.
---
castka na vasem ucte je vcetne dph. Jelikoz nejste platci dph nemůžete nam danou casku fakturovat, ale musite ji snizit o dph.
---
nechci toto tvrzeni nijak napadat kdyz o tom nic nevim, tak jsem se chtel zde pouze prvne informovat, zda je to tak spravne.
Re: neplatce DPH
Ta provize se vztahuje k nějaké smluvní částce? Nebo jste se dohodli, že Vy dostanete třeba paušál 50.000,- jako provizi? V tomto případě si máte fakturovat celých 50.000,-. Pokud by to vycházelo z nějaké částky (objem obchodů) a provize byla stanovena v %, tak je nutné ji vypočítat z částky objemu obchodů bez DPH a to si budete fakturovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
17. 1. 2006 14:13
nejsem platce DPH a nikdy jsem to neresil, vzdy jsem vyfakturoval konecne castky (a teprve pote a z celkovych prijmu pote platil dan z prijmu, ale to s timto nesouvisi).
Nyni ale odberatel tvrdi, ze dohodnuta provize kterou mu mam fakturovat je uvedena vcetne DPH, tedy me jakozto neplatci dph ji nemuze proplatit celou, ale snizenou o dph a teprve tuto castku mam fakturovat Je to pravda?
Predem dekuji za odpoved