Neplatce DPH

• (neregistrovaný)

17. 1. 2006 14:13

nejsem platce DPH a nikdy jsem to neresil, vzdy jsem vyfakturoval konecne castky (a teprve pote a z celkovych prijmu pote platil dan z prijmu, ale to s timto nesouvisi).

Nyni ale odberatel tvrdi, ze dohodnuta provize kterou mu mam fakturovat je uvedena vcetne DPH, tedy me jakozto neplatci dph ji nemuze proplatit celou, ale snizenou o dph a teprve tuto castku mam fakturovat Je to pravda?
    Predem dekuji za odpoved

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 1. 2006 14:17

Ilona (neregistrovaný)

Re: neplatce DPH
      mam pocit, ze vas chce natahnout - on si totiz z te vasi faktury nemuze narokovat DPH, tak se snazi castku snizit..... alespon tak to vidim ja.... za co mu budete fakturovat?

• 17. 1. 2006 14:34

Anonymní (neregistrovaný)

dekuji za rychle odpovedi. jedna se o provize s uskutecnenych obchodu pres internet, napr. na jeden obchod se vztahuje provize 1000kc vc DPH. - prohlehlo napriklad 10 takovych obchodu, tedy jsem chtel fakturovat 10000kc, ale bylo mi receno, ze jakozto neplatce dph musim castku snizit o 19% a tu fakturovat.
      ---
      castka na vasem ucte je vcetne dph. Jelikoz nejste platci dph nemůžete nam danou casku fakturovat, ale musite ji snizit o dph.
      ---

nechci toto tvrzeni nijak napadat kdyz o tom nic nevim, tak jsem se chtel zde pouze prvne informovat, zda je to tak spravne.

• 17. 1. 2006 14:19

Ta provize se vztahuje k nějaké smluvní částce? Nebo jste se dohodli, že Vy dostanete třeba paušál 50.000,- jako provizi? V tomto případě si máte fakturovat celých 50.000,-. Pokud by to vycházelo z nějaké částky (objem obchodů) a provize byla stanovena v %, tak je nutné ji vypočítat z částky objemu obchodů bez DPH a to si budete fakturovat.

• 17. 1. 2006 14:53

No vzhledem k tomu, že on si nárokovat DPH nemůže když nejste plátce DPH, tak to na vás asi jen hraje aby to měl levnější :o)))

• 28. 1. 2006 17:19

H. (neregistrovaný)

Ano, je to tak, Vy žádnou DPH neodvádíte, jemu fakturujete částku, kterou jste si smluvili. Zřejmě se mu nelíbí, že si nemůže nárokovat odpočet DPH, fakturujte mu, co jste si smluvili.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).