Re: Nikdo neporadí :-(
Já se domnívám, že budete mít povinnost podávat přiznání až za rok 2006, pokud tedy nemáte žádné jiné příjmy za rok 2005, které by podléhaly zdanění. S tím inkasem a placenými službami - tomu moc nerozumím... Nájemce platí inkaso vám? A vy potom platíte poště?
Ano, ve smlouvě je zvlášt inkaso a zvlášť nájem. Inkaso platí nájemce pronajímateli a ten pak platí zálohy dál. Šlo mi hlavně o tu registraci, kdy napsat datum začátku výdělečné činnosti.
Ne, nemáme žádné oprávnění. Soukromá osoba se rozhodla, že pronajme svůj byt. Má řádnou nájemní smlouvu kde teda začátek nájmu je v říjnu 2005.
Pokud to budou kontrolovat, aby nebyl nějaký průšvih.
Nemám s tímto žádnou zkušenost tak nevím, jak moc velký problém by to mohl být.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
18. 1. 2006 8:11
Dobrý den,
mám prosbu, soukromá osoba pronajímá byt. Začala pronajímat na konci roku 2005. Příjem z pronájmu nebyl vyšší než 15 000,- tedy nemá povinnost podávat daňové přiznání. Bude podávat až za rok 2006. Má povinnost přihlásit se k dani i za rok 2005? Jen se chci ujistit, inkaso a tyto placené služby se do příjmů nezapočítávají..?