Re: úroky z úvěru
Trvalé bydliště se prokazuje tak, že tam trvale bydlíte. Platíte poplatky za vodu, elektriku, odpad. Zatím tam místo k podnikání nemáte, tak si můžete odečíst veškeré úroky. Ale s tím trvalým pobytem pozor. Pokud jej nemáte zapsáno v OP, tak bych ty úroky raději oželela. FÚ má vždy pravdu a penále není malé.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
18. 1. 2006 15:56
Prosím o radu:
V r.2005 jsem koupila byt spolu s přítelem. Každý z nás má svou vlastní úvěrovou smlouvu a potvrzení o zaplacených úrocích za r.2005. V podmínkách pro uplatnění odpočtu z daní je, že byt je používán k vlastnímu trvalému bydlení. Jak se prokazuje trvalé bydlení, když trvalé bydliště mám ještě na původní adrese. Mám nárok na odpočet? A navíc je v zákoně ještě věta, že pokud se v bytě podniká, uplatňuje se odpočet poměrnou částí. Já tam budu mít místo podnikání, využívám jen počítač. Jak se stanovuje poměrná část.... ? Předem díky za vyjádření někoho zasvěceného ...!