Re: silniční daň - platba leden 2006
Pokud vedete účetnictví, tak byste měla mít na 345 zálohy zaplacené v roce 2005 (bez toho ledna) a to bych taky uvedla do přiznání. Dle přiznání vznikne nedoplatek. FÚ vezme platbu z ledna jako úhradu tohoto nedoplatku. Já bych do přiznání rozhodně započítala pouze platby placené v r. 2005. Na 531 dáváte stejně tolik kolik je silniční daň za rok za konkrétní auto bez ohledu na to kolik jste zaplatila. Já mám trošku podobný případ, kdy podnikatel již v 12/05 zaplatil silničku na celý rok 2006. Zahrnuto do přiznání, ale on už nebude během roku 2006 platit nic, jelikož mu to v přiznání za r. 2005 vyleze jako přeplatek, který mu FÚ nevrátí. Ještě si pro jistotu nechá vyjet od FÚ stav přehled jak je na tom na všech daních, abych si to mohla porovnat s účetnictvím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
18. 1. 2006 18:32
Prosím o radu, jestliže jsem zaplatila silniční daň místo 15.12 05 až v lednu 2006,vyplním do daňového přiznání tuto zálohu a datumem leden 2006 nebo se mi tam vůbec tato platba neobjeví.
Děkuji, nějak jsem z toho zmatená