Re: Společné zdanění manželů
ne musíte oba dva, vy podáte,že máte daňovou povinnost,vyplývajíci ze společného zdanění manželů - vložíte přílohu a manžel taky vloží přílohu a na poslední straně daňového přiznání v kolonce žádosti o vrácení přeplatku rozepíšete - ¨že se jeho přeplatek má vrátit na účet a vaše částka daně v té spodní části tabulky uvede tuto částku s číslem účtu,na který se platí daně fyz.osob a oni to převedou tzn.celkový přeplatek daní za vás oba bude na té žádosti uveden - převeďte si za manželku a oni uvedou u vás datum platby den podání přiznání(31.3.32006) a zbytek pošlete na můj účet č.....
Správně, asi tak zbytek byste posílali, pokud byste si nechali přiznání někým zpracovat :-))) Pokud počkáte, až budou k dispozici tiskopisy, třeba na této stránce, vyplnění bude hračka snad pro každého. Zatím si najděte v této diskuzi odkaz na kalkulačku a zkuste si propočítat, kolik ušetříte :-))) J.F.
>>>>Už vím, že se na nás spol. zdan. manželů vztahuje
>>>>(manžel příjmy ze zaměstnání, já studující/zároveň v
>>>>domácnosti, bez příjmů, 1 dítě 4,5leté). Všude se ale
>>>>píše,
>>>>že daňové přiznání podávají manželé odděleně, každý
>>>>za
>>>>sebe. Musím ho tedý podávat i já v případě, že nemám
>>>>žádné příjmy jen kvůli formalitě, nebo stačí jen
>>>>manželovo s vyplněnou přílohou o spol. zdanění?
>>>>Děkuji
>>>http://www.spolecnezdanenimanzelu.cz/conabizime.html
>>
>>Na tomto webu je uvedena podminka:
>>Máte příjmy pouze ze zaměstnání
>>nebo je jeden z Vás bez příjmů...
>>Tzn. pokud si privydelavam mimo zamestnani na
>>zivnostensky list, tak spolecne zdaneni manzelu
>>nemohu
>>uplatnit ?
>************************
Byla jsem o minutu rychlejší!!! Jaša
>Můžete, to je jen specifická podmínka pro zpracování
>DP na tom webu, všeobecnou platnost nemá :-))) J.F.
>************************
je možno udělat i v případě,kdy manžel podniká, výjimku nám uváděla na školení pouze případ,kdy podnikající manžel má stanoven min.základ daně - pochopila jsem z toho, že když je ve ztrátě nebo nedosáhl rozdílu příjmu-výdajů nejméně min.zákl.daně...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
18. 1. 2006 21:58
Už vím, že se na nás spol. zdan. manželů vztahuje (manžel příjmy ze zaměstnání, já studující/zároveň v domácnosti, bez příjmů, 1 dítě 4,5leté). Všude se ale píše, že daňové přiznání podávají manželé odděleně, každý za sebe. Musím ho tedý podávat i já v případě, že nemám žádné příjmy jen kvůli formalitě, nebo stačí jen manželovo s vyplněnou přílohou o spol. zdanění?
Děkuji