Re: nesouhlasím!!!!!!!!!!
tak já nevím měli jsme to viz uvedeno a vše jsme museli dodanit
prostě odměna + 19% dph dělá nám to kolem 40tis za čtvrletí
to je dost rána ale správce daně nás vyzval k dodanění i když nám původně říkal viz předchozí výpočet.
raděj prověřte přímo s vaším správcem tem pak bude dělkat kontrolu
Re: nesouhlasím!!!!!!!!!!
Já to počítám zhora. Tak jak je to uvedeno v prvním příspěvku. Přece když dostanu odměnu Kč 5000, tak nemůžu napsat do peněžního deníku, že mám příjem Kč 5950 /5000 + 950 DPH/, to by byl nesmysl nemyslíte? To by mi neseděly peníze v pokladně!
Re: Fú
tak mě to teda nepobavilo,1čtvrt. jsme dělali viz uvedeno při kontrole nám bylo řečeno ,že je to špatně a to správcem daně, museli jsme dodanit,včera jsem po vašich reakcích volala na Fú opět tvrdil náš správce ,že je to tak dobře ,dnes mám domluvenou schůzku na 12h s tím ,že to chci písemně protože mi vaše verze připadne naprosto logická.
Re: Fú
Nedejte se, včera jsem náhodou potkal svého správce daně a tak jsem si to ještě ověřoval přestože to počítám už rok shora. Potvrdil mi, že je to správně tzn. 5000 dostanu 798,50 odvedu (počítal to na kalkulačce 5000/119*19 - neboli 5000 x 0,1597. Stejným způsobem počítám i DPH z tržby za zboží (nemám pokladnu).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 1. 2006 8:47
Prosím Vás, mám v hospodě automaty a jsem plátce DPH. Podle předchozích příspěvků jsem zjistil, že z odměny musím odvádět DPH, ale chtěl bych se zeptat jestli musím počítat DPH z té odměny nebo nad tu odměnu? Př. odměna 5000,--Kč a dph tedy 5000+19% nebo 5000%včetně 19%. Děkuji Jirka