Re: DOHODA o PP prosím o radu
xxxxxxxxx
Sleva na dani (odpočet na poplatníka) nezáleží na výši odměny, nýbrž pouze a jen na tom, zda má poplatník podepsáno prohlášení k dani (pouze u jednoho zaměstnavatele). Jinak si myslím, že jste si odpověděla sama a stejně tak si musíte vybrat sama. ZP a SP se z dohody o provedení práce neodvádí. Zkuste si téma zadat do vyhledávače, nedávno tu probíhala rozsáhlá diskuze na dané téma.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
23. 1. 2006 9:44
Mám takovýto problém.Stojím před otázkou co je pro mě jako pro účetní méně pracné.Budu proplácet pracovníkovi na dohodu o PP částku 20.000,-.Mám to vyplatit během roku na 4krát ,čili do 5000 a odvést jednorázově srážkovou dan ( ani nevím jestli pro rok 2006 zůstává 15 % ???) a nebo jednorázově 20000 a odvést zálohovou ? co to pro mě dál znamená ? platí se ZP a SP ? Mám dojem že jen 20% daně z přímů .Kdo mi poradí co nejjednodušší postup ?Při zálohové dani se oplatní sleva na dani ? na poplatníka ?
Děluji