Doprava EU - DPH

• (neregistrovaný)

23. 1. 2006 15:04

Prosím poraďte, 25.1. se blíží!!!
    Český autodopravce přepravil zboží z Polska do ČR. Polský dodavatel tuto dopravu zaplatil apřipočetl k faktuře za zboží (je tam doložena jako příloha k DL.). Faktura polského dodavatele je vystavena v Kč.
    Mám to brát jako celkovou částku za zboží, anebo je třeba tyto 2 částky rozúčtovat? Jedná se mi o to, do kterých řádků to mám zapsat v daňovém přiznání k DPH.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 1. 2006 15:18

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Doprava EU - DPH
      Jestli máte vyfakturovánu dodávku zboží (cena za zboží je včetně ceny za dopravu), pak bude uvedeno v ř. 220 a pokud máte nárok na odpočet DPH, tak i v ř. 320.

• 23. 1. 2006 15:34

Tom (neregistrovaný)

náklady na přepravu mi v tomto případě přijdou jako vedlejší výdaje započitávající se do základu daně - § 36 odst. 3 písm. d) zákona o DPH

• 23. 1. 2006 15:47

Anonymní (neregistrovaný)

ano je to tak ,započítavají se protože jsou od jednoho dodavatele.
      jenom pro informaci:
      Závěr
      Není správné zahrnovat do základu při pořízení zboží z jiného Členského státu žádné další náklady než ty, které jsou požadovány od dodavatele zboží z jiného členského státu. Český zákon o DPH je v 36 nepřesný a je nutno pro pochopení správného řešení použít Šestou směrnici Rady EU.
      Částky je nutno obecně zahrnovat do souhrnného hlášení, a to by nesouhlasilo mezi jednotlivými členskými zeměmi.

• 23. 1. 2006 16:25

Tatiana (neregistrovaný)

*** mockrát děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).