Re: Met.pokyn silniční daň
Při hledání v metodickém pokynu nebo v pokynech pro vyplnění přiznání k dani silniční je důležitý druh vozidla. Pokud máte v TP uvedeno N1, musíte hledat ve druhém nebo třetím řádku (je to uvedeno ve dvou - podle toho, zda je auto na benzin nebo naftu). Směrnice 94/12 je uvedena pouze pro osobní auta, takže pokud tento údaj máte v TP u vozidla N1, nelze snížit silniční daň.
Moc děkuji, Marie, ještě že jsem se zeptala, než jsem to zmastila :-) Ale přiznám se, že to stejně moc nechápu. 94/12 znamená Euro 2 ne jako všeobecný ukazatel pro všechna vozidla, ale jen pro vozidla M1?
Ještě polopaticky: 94/12 = určitý parametr = Euro 2 u vozidel M1, ale tentýž parametr u vozidel N1 už není Euro 2?
J.F.
Myslím, že je to tak, není to všeobecný ukazatel, ale pro určitý typ vozidla. 94/12 jsem u N1 nenašla, je jenom u M1 jako EURO 2. Mám v tom taky chaos.
Já jsem si to pochopila tak, že když z toho udělají N1, tak to musí dopsat do toho TP a v tom případě by tam dopsali i to, jestli a které EURO to splňuje.A pokud tam nechají to, co předtím, tak to nic nesplňuje. V pokynu jsou EURA přesně vyjmenovaná a když nenajdu shodu v TP a v pokynu, tak to není. Ale popravdě, auto nemám a nerozumím jim.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
26. 1. 2006 19:51
N1 - 2 nápravy - 2505 kg
V TP 94/12 = EURO 2 ALE!!!
Zmátla mě tabulka v metodickém pokynu. 94/12 je v ní v první kolonce jen u osobních automobilů M1 !?!
Bez toho pokynu bych jako technický analfabet při nalezení 94/12 v TP u vozidla N1 použila automaticky příslušnou slevu. Moc prosím, rozumíte tomu někdo? J.F.