Zpěvačka a minimální základ daně

• (neregistrovaný)

27. 1. 2006 2:34

Prosím o radu, jsem zpěvačka a nemůžu se nikde dopátrat jestli spadám do min.zákl.daně. V zákoně jsou uvedeny nějaké vyjímky, ale úplně to z toho nejde říct jasně. Nemám tak velké příjmy, začínám.A jak to je kdybych k tomu byla zaměstnaná? Moc prosím o radu až budu mít vyšší příjmy určitě si najmu účetní, to zpívání jde líp. Předem moc děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 1. 2006 8:59

taky Lenka (neregistrovaný)

Re: Zpěvačka a minimální základ daně
      Pokud jste začala podnikat v roce 2004 nebo v roce 2005, tak se na Vás minimální základ daně nevztahuje.

• 27. 1. 2006 9:08

Ilona (neregistrovaný)

Predpokladam, zei jako zpevacka mate zivnostensky list a jste normalni OSVC.....
      v ramci posouzeni, jestli prekrocite minimalni zaklad dane se zapocitavaji i prijmy ze zamestnani.... zaroven souhlasim s predchozi odpovedi, ze jestli jste zacala v 04 nebo 05, tak se na vas MZD nevztahuje.....

• 27. 1. 2006 18:50

Anonymní (neregistrovaný)

Obvykle jde o příjmy z výkonu nezávislého povolání (pokud není ŽL) - § 7/2 ZDP, na které se min. základ daně nevztahuje.

• 28. 1. 2006 18:41

Anonymní (neregistrovaný)

Moc děkuji za reakce a za rady. mám to jako nezávislé povolání, ŽL nemám, byla jsem zaměstnána do roku 2004, mé výdělky za uměleckou činnost byly nepatrné a daly se zahrnout do 4 tis.k práci- záívislé činnosti, tak jsem daň.přizn. nepodávala, ale za rok 05 jsem vydělávala jen zpěvem a platila jsem si soc. a VZP jako OSVČ.Někteří kolegové loni platili daň z min.základu daně a někteří ne. Tak nevím co je správné. Můj zaklad daně nepřesahuje 101 000Kč.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).