Re: prekroceni hodin na dpp
To, ze si nepozadate o vyuctovani dani, vas problem nevyresi. Az na to prijde socialka (a pry to dohodach od noveho roku pujde tvrdeji nez dosud), tak vam dovymeri pojisteni i penale, mozna i nejakou pokutu.
Kdyz prevedete na DPC, tak musite zpetne odvest zdravotni a socialni (+ penale) a prepocitat dan.
Mam pro vas 1 radu - co kdybyste si vsechny dohody prepocitala a prepsala s vyssi hodinovou sazbou, abyste se vesla do 100h rocne a zustala na stejnych penezich?
**
jak prijde kontrola?kam?domů?do firmy?a kdyz reknu firme at mi to zuctuji,byla bych z tooho venku ze jsem to nevedela?ze to tam nak delali oni?delala jsem predvadecky,ochutnavky.jsem z toho blazen.je mozne ze v te firme to pisou na nekoho jineho?a tudiz by oni nemeli problem ale jak bych dala priznani tak by se to zjistilo?
Kontrola prijde samozrejme do firmy..... a pak po vas muzou vymahat usle pojistne..... ani na financaku to z priznani nepoznaji, tak se uvadi jen prijmy, ani se neuvadi za jake formy PP (ale dle neodvedeneho pojistneho bude jasne, ze to byla DPP), a uz vubec se tam neuvadeji hodiny!!! Jedine, co by je mohlo trknout je vyse prijmu, ale oni nevi, za co to bylo, tak je to ani nenapadne.
Jo a nevedomost neomlouva, to snad vite, ne? Socialka vam to muze dat doplatit i nekolik let zpetne.
**
takze ve firme maji na dohode napsane treba 10h misto odpracovanych 20(z cehoz ja vychazim)a vetsi odmenu za hodinu, a tudiz jim to vychazi a nikdo jim nic nemůze,ale jak to mam teda udelat ja?mam je nejak nutit aby mi to zůctovali nebo ppozadat o potvrzeni a zuctovat si to sama,ale at mi poslou jake hodiny tam maji uvedeny?dekuji
ale vy hodiny k priznani nepotrebujete, vam staci soucet hrubych mezd a zaplacene zalohy na dani.... ale sveho posledniho zamestnavatele muzete pozadat o rocni zuctovani mezd, pokud mu dodate podklady (potvrzeni o prijmech) od ostatnich zamestnavatelu (a pokud u nej mate podepsane to ruzove prohlaseni)
Přesně tak, Vám jsou hodiny nanic. Vy si prostě vyžádejte potvrzení o zdanitelných příjmech a podejte přiznání. To je všechno.
Kromě toho - na Dohodě o provedení práce nemusí být uvedeno, kolik je Kč na hodinu. Tam se uvádí celkový předpokládaný počet hodin a celková odměna. Pochybuju, že by si toto mzdová účetní neohlídala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 1. 2006 13:32
mam dotaz.cely rok 2005 jsem pracovala na dpp u jedne firmy,misto 100h mam ale 4x vice. ted bych si chtela dat priznani na Fú o vraceni zalohove dane,bude v tom nejaky problem?budu muset doplacet soc.zdrav poj?popr.kolik?zadne pridavky neberu,jsem student, nasi si me odepisuji,..prosim poradte.jana