Re: Prosíííím o radu....
Pokud někdo fakturu zaplatí, nedáváme do výnosů ani daňových ani nedaňových ale
211 (221) / 311.
Re: Prosíííím o radu....
Prosím tazatele, aby si velmi důkladně prostudoval veškeré paragrafy a pokyny týkající se přechodu z daňové evidence na (podvojné) účetnictví. Přechod má značná specifika i daňové dopady. Doporučuji nějakou kvalitní publikaci, nedávno jsem koupila např. http://www.grada.cz/katalog/seznam/prevod-danove-evidence-na-vedeni-ucetnictvi/ , tam se dozvíte teorii i praxi. Není možné to tady vysvětlit ve dvou odstavcích :-))
Jinak konkrétně k Vaší otázce: Závěrku a přiznání za rok 2005 uděláte v daňové evidenci NORMÁLNĚ, jako byste nepřecházel na účetnictví. Účetní a daňové dopady přechodu na účetnictví vypořádáte až v účetnictví roku 2006 (tam mj. dodaníte ty nezaplacené faktury).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 1. 2006 9:00
Prosím o radu, začal jsem letos účtovat v PÚ, dodělávám si rok 2005 a zastavil jsem se u zaúčtování faktur.Vystaveny 12/05, splatnost 1/06, jak můžu zaúčtovat? Daním 2005 nebo 2006, děkuji mnohokrát. Lukáš