Re: přiznání FO-prodej a bytu a koupě no
§ 4/1/u ZDP, konec odstavce: "Přijetí náhrady (odstupného) oznámí poplatník správci daně do konce zdaňovacího období, ve kterém k jejímu přijetí došlo. Obdobně se postupuje i u příjmů z úplatného převodu práv a povinností spojených s členstvím v družstvu, pokud v souvislosti s tímto převodem bude zrušena nájemní smlouva k bytu, použije-li poplatník získané prostředky na uspokojení bytové potřeby; obdobně se postupuje také u příjmů z prodeje rodinného domu, bytu, včetně podílu na společných částech domu nebo spoluvlastnického podílu, včetně souvisejícího pozemku, pokud v něm prodávající měl bydliště bezprostředně před prodejem po dobu kratší dvou let a použije-li získané prostředky na uspokojení bytové potřeby"
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 1. 2006 17:41
Prosim o radu: v r.05 jsem prodala byt(600000,-), ve kterém jsem měla bydliště pouze 1 rok a hned jsem za tyto peníze koupila společně s manželem větší (1000000,-). Podle mého odhadu by se na to mělo uplatnit osvobození podle par.4 - prostředky získané prodejem byly použity na nákup většího. Myslím si to dobře? A pokud ano, tak už to nemusím zahrnovat do příjmů z par. 10? díky moc za Vaše názory