Student ajko spolupracujici osoba

• (neregistrovaný)

30. 1. 2006 13:06

Dobry den, jsem student. Od 1.1.2005 jsem veden jako spolupracujici osoba sveho otce, ktery na mne prevadi 30% sveho rpijmu, t.j. asi 120 000 rocne. Mohu si od teto castky odecist nezdanitelne polozky 38040 Kc a 11400 Kc. Muze otec zaroven uplatnit danovy odpocet ve vysi 6000 na vyzivovane dite?. Musim v roce 2006 platit zalohy na zdravotni a socialni pojistne ve vysi spocitane dle prijmu, ci lze provest jednorazove vyuctovani po podani dalsiho danoveho priznani.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 1. 2006 16:08

Anonymní (neregistrovaný)

Re: student ajko spolupracujici osoba
      Příjmy a výdaje nelze rozdělovat na děti až do ukončení jejich povinné školní docházky a na děti v kalendářních měsících, ve kterých je na ně uplatňováno daňové zvýhodnění podle § 35c (daňové zvýhodnění na dítě ve výši 6000,00 Kč za rok) a 35d...
      Tedy nelze uplatnit buď daňové zvýhodnění na dítě nebo rozdělení příjmů a výdajů na spolupracující osobu. ZP budete hradit jako osoba, za kterou je plátcem i stát a SP budete hradit jako osoba s vedlejšími příjmy a to po zpracování přehledu za rok 2005. Zálohy na SP budete povinen platit až podle výše vyměřovacího základu. Na ZP zálohy platit (pokud budete student)
      nemusíte. Hradí se až podle skutečného vyměřovacího základu při zpracování ročního přehledu.
      Odpočet 38040,00 a 11040,00 si můžete uplatnit.

• 30. 1. 2006 20:18

Anonymní (neregistrovaný)

Re: student ajko spolupracujici osoba
      Povinná školní docházka je do 15 let?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).