Jaký tiskopis

• (neregistrovaný)

1. 2. 2006 9:34

Prosím Vás, chci se zeptat, jaký tiskopis použít k přiznání srážkových daní zaměstnance (když má podepsané prohlášení). je to Přiznání daně z příjmu FO? Děkuji za radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 2. 2006 9:42

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Jaký tiskopis
      Je to Vyúčtování daně vybíraní srážkou podle zvláštní sazby daně FO

• 1. 2. 2006 9:44

MartaK. (neregistrovaný)

Váš dotaz je zmatený. Má-li podepsné prohlášení, pak nemá srážkovou daň. Upřesněte dotaz. Chcete-li provádět roční zúčtování, pak rozhodně ne na tiskopise Přiznání k dani z příjmů FO. Nebo se Vám jedná o Vyúčtování daní?

• 1. 2. 2006 10:06

Monika (neregistrovaný)

Jedná se mi o vyúčtování daní, které byly sraženy zaměstnanci ze mzdy a on má podepsané prohlášení a tak se musí na FÚ podat tiskopis a oni mu třeba část peněz vrátí, ale já nevím jaký tiskopis k tomuto použít. Děkuji.

• 1. 2. 2006 13:57

MartaK. (neregistrovaný)

To není tak, jak si myslíte. Pokud jste zaměstnavatel, pak zaměstnanci srážíte daň a pokud on požádá na konci roku o roční zúčtování daně, pak vy mu ho provedete a daň vrátíte. Žádný tiskopis nikam na FÚ nedáváte a FÚ mu nic nevrací. Peníze vracíte Vy - o vyplacený přepatek na dani si snížíte nejbližší odvod záloh na daň.
      Pak je tady druhá možnost a sice že si zaměstnanec SÁM podá daňové přiznání (chce nebo musí) a pak Vy mu jen vystavíte potvrzení o zdanitelných příjmech a on si sám podá ten formlulář Přiznání k dani z příjmů FO.
      Jste-li zaměstnavatel, pak taky musíte do 20. února podat Vyúčtování daní ze závislé činnosti - zálohové i srážkové za předchozí
      zdaň. období. To je součet všech odvedených daní za všechny zaměstnance v organizaci. Je to růžový a žlutý dvojlist.
      Pokud je cokoliv nejasné, specifikujte dotaz ještě přesněji.

• 2. 2. 2006 12:20

Monika (neregistrovaný)

Děkuji mockrát, pochopila jsem to až teď díky Vám. Ještě jednou děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).