Re: z jakých příjmů se bere 50% paušál
predpokladam, ze jde o DE, v ucetnictvi datum uhrady snad neresite, ne?
Jde o DE, ale vzhledem k tomu, že před prvním uplatněním paušálu se musí dodanit pohledávky z minulého roku, předpokládala jsem, že dále nebudu žádné pohledávky vykazovat a paušál počítat z toho co za daný rok vyfakturuji. Ale vidím, že to není tak jednoduché. Když totiž dodaním pohledávky za r.2004 a v roce 2005 budu uplatňovat paušál a nebudu znovu zahrnovat do příjmu částky za pohledávky z r.2004, které jsem dostala zaplacené až v r.2005 nezbude mi v příjmech skoro nic, protože většina fa z r.2005 mi zase zůstala v pohledávkách a předpokládám,že je dostanu zaplacené až v r.2006.
no vemte to tak, ze kdybyste neuplatnovala % ale skutecne, tak taky berete jen prijmy a ne pohledavky - vam ted jen vypadnou ty pohledavky, ktere dodanite za 04. Musite si porovnat, jestli se vam to vyplati % + dodat. dan 04 vs. skutecne vydaje;
btw. nezapomente na minimalni zaklad dane, pokud se vas tyka
Dobře, a když to tak udělám a v příjmech, ze kterých budu počítat procento mi zůstane jenom to málo co jsem v r.2005 vyfakturovala a taky dostala zaplaceno vyjde mi strašně malý základ pro výpočet SP a ZP. Tam se nebude nic opravovat? Pohledávky, které teď dodaním vypadnou ze základu pro odvod pojištění?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
2. 3. 2006 10:01
Když budu uplatňovat paušál 50% počítá se to z příjmů, které v tom roce vyfakturuji nebo které skutečně dostanu zapacené na účet? (protože ne všechno co vyfakturuji potom dostanu zaplaceno ještě v daném roce) Je to někde napsané? Díky.