Jde mi o příjmy ze zahraničí. Na webu jsem našel spoustu rad a návodů, ale vše se týká pouze závislé činnosti, nebo kapitálu. Jde o toto. Jako OSVČ jsem pracoval v Německu. Tam jsem vystavil několik faktur, dostal v hotovosti zaplaceno. Také jsem pracoval v ČR, a vystavil několik faktur, které mi byly proplaceny. Řekněme příjmy z Německa 150 tis. Kč, příjmy v ČR 200tis. Kč. V daňovém přiznání (v základní části) jsem prostě vše sečetl a vyšel mi nějaký příjem, na konci tedy nějaká daňová povinnost. Musím v takovémto případě vyplňovat přílohu č. 3? A co mám do kterých řádek či tabulek psát? Když daním vše zde a nemám nejmenší tušení co je to regrese nebo vynětí? Děkuji za pomoc.
Re: Prosím prosím smutně koukám
v tomto případě zajděte na Fú za vaším správcem daně je to individuelní ,řešila jsem to minulý týden a ani my dvě jsme se domlouvaly na dvakrát je potřeba ověřit spoustu dalších okolností ,pokud chcete mít jistotu jděte na Fú.
Re: Prosím prosím smutně koukám
Pokud jste daňový rezident ČR, tzn. v SRN jste nepřekročil dobu pobytu 183 dní,potom zdaňujete všechny příjmy v ČR, tak, jak jste popsal výše.Dobré je také juknout do Smlouvy o zamezení dvojího zdanění se SRN.
12. 3. 2006 6:05
Jde mi o příjmy ze zahraničí. Na webu jsem našel spoustu rad a návodů, ale vše se týká pouze závislé činnosti, nebo kapitálu.
Jde o toto. Jako OSVČ jsem pracoval v Německu. Tam jsem vystavil několik faktur, dostal v hotovosti zaplaceno.
Také jsem pracoval v ČR, a vystavil několik faktur, které mi byly proplaceny. Řekněme příjmy z Německa 150 tis. Kč, příjmy v ČR 200tis. Kč.
V daňovém přiznání (v základní části) jsem prostě vše sečetl a vyšel mi nějaký příjem, na konci tedy nějaká daňová povinnost.
Musím v takovémto případě vyplňovat přílohu č. 3? A co mám do kterých řádek či tabulek psát? Když daním vše zde a nemám nejmenší tušení co je to regrese nebo vynětí?
Děkuji za pomoc.