Prosím jak byste postupovali? Podnikatel - ŽL na výškové práce, výdaje % z příjmů , mi mezi doklady přinesl i fakturu, na které stojí, že nakoupil od tenisového klubu vybavení /sítě, skříňky a nevím co všechno/, aby toto za půl roku prodal jinému tenis. klubu, který byl teprve založen a kde je jednatelem. V době nákupu nebyl ještě klub založen, tudíž to nemohli koupit rovnou. faktura na nákup i prodej je vystavena na stejnou částku. Jak jsem vypozorovala, v tenis. klubu jsou docela zmatky a tak bych radši transakci někde v daňovém přiznání fyzické osoby - výškové práce - uvedla - snad dle § 10, když na to nemá živnost a jednalo se o jednorázovou koupi a prodej s výsledkem 0. Děkuji za Vaše názory.
Re: § lO????
*** Nepředpokládám, že by tyhle věci kupoval v souvislosti se svou živností :-)))) Takže k nim přistupujte jako k movitým věcem, které nepatří do podnikání = §4 = osvobozeno ***
Re: § lO????
Děkuji, také jsem si to myslela, ale radši jsem to někam chtěla uvést, protože s tím novým klubem to bude asi problematické. Zrovna tak ale při případné kontrole může ukázat obě faktury a poukázat, že postupoval podle § 4, tak to tam nedám, výsledek bude stejný.
13. 3. 2006 18:06
Prosím jak byste postupovali?
Podnikatel - ŽL na výškové práce, výdaje % z příjmů , mi mezi doklady přinesl i fakturu, na které stojí, že nakoupil od tenisového klubu vybavení /sítě, skříňky a nevím co všechno/, aby toto za půl roku prodal jinému tenis. klubu, který byl teprve založen a kde je jednatelem. V době nákupu nebyl ještě klub založen, tudíž to nemohli koupit rovnou. faktura na nákup i prodej je vystavena na stejnou částku. Jak jsem vypozorovala, v tenis. klubu jsou docela zmatky a tak bych radši transakci někde v daňovém přiznání fyzické osoby - výškové práce - uvedla - snad dle § 10, když na to nemá živnost a jednalo se o jednorázovou koupi a prodej s výsledkem 0.
Děkuji za Vaše názory.