Co se synem - zaměstnancem ?

• (neregistrovaný)

17. 3. 2006 11:13

Zaměstnávám syna - chytil se partičky, se mnou se pohádal a odešel nejen ze zaměstnání ale i od nás z domu, kde má trvalé bydliště. Řekl jen, ža dává výpověď a více se se mnou nechce bavit.Můžete mi někdo poradit co mám dělat ? Dopis mu žádný psát nemá cenu, když má bydliště u nás, kde se vlastně ani nevyskytuje. Klidně bych souhlasil s dohodou, ale nebaví se se mnou.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 3. 2006 11:17

Ilona (neregistrovaný)

Re: Co se synem - zaměstnancem ?
      tak nejdriv by bylo asi dobre vyresit to jako otec a az pak bych resila jako zamestnavatel....

• 17. 3. 2006 13:02

k. (neregistrovaný)

Dal Vám výpověď - i když pouze ústně. Vy s výpovědí souhlasíte, takže by pracovní poměr mohl k tomu urč. dni skončit. Zde je ovšem problém s případným prokazováním této skutečnosti, pokud by syn z toho chtěl těžit.
      (odhlásila na OSSZ, ZP ke dni, kdy skončil v práci)

Jinak vy mu jako zaměstnavatel můžete dát výpověď z důvodu porušení pracovní kázně, za opakované absence.

Nejlepší by bylo, kdyby Vám podepsal dohodu o skončení prac. poměru, protože to byste měl v ruce aspoň nějaký papír. Snad když za ním přijdete se slovy: když už u nás nechceš pracovat, tak aspoň toto podepiš, ať to mám v pořádku... podepíše

Je to pro Vás jako pro otce určitě nezáviděníhodná situace, ale bohužel syna asi nepřesvědčíte slovy ani silou, že nedělá dobře.

Přeju Vám hodně sil, aby se vše uklidnilo a syn se vrátil nebo aspoň obnovil komunikaci s vámi jako s rodičem.
      k.

• 17. 3. 2006 13:30

zaměstnavatel (neregistrovaný)

Děkuji moc za radu a hlavně za pochopení. Kdo to neprožil, nepochopí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).