Re: Daňová evidence, prosím, SPĚCHÁ!!!!!
Rozdíl není žádný asi před rokem 2004 se to jmenovalo jednoduché účetnictví a teď se jmenuje daňová evidence a nemusí se postupovat podle zákona o účetnictví je to jednodušší v podstatě jestli jste byl zvyklý vést záznamy jako v jednoduchém účetnictví můžete tak pokračovat i v daňové evidenci.
Po novu když se mluví o účetnictví myslí se tím bývalé podvojné účetnictví. Ale my účetní stejně používáme stále názvy jednoduché účetnictví a podvojné
ˇ
Myslím, že jednoduché účetnictví dosud existuje. Nevím přesně, kdo ho musí vést. Na to je machr paní Lea X. Už to tu /nebo na www.sagit.cz/ vysvětlovala. Zkuste si zadat do vyhledavačů.
>>>>Děkuji
>>>Rozdíl není žádný asi před rokem 2004 se to jmenovalo
>>>jednoduché účetnictví a teď se jmenuje daňová
>>>evidence
>>>a nemusí se postupovat podle zákona o účetnictví je
>>>to
>>>jednodušší v podstatě jestli jste byl zvyklý vést
>>>záznamy jako v jednoduchém účetnictví můžete tak
>>>pokračovat i v daňové evidenci.
>>>Po novu když se mluví o účetnictví myslí se tím
>>>bývalé
>>>podvojné účetnictví. Ale my účetní stejně používáme
>>>stále názvy jednoduché účetnictví a podvojné
>>ˇ
>>Myslím, že jednoduché účetnictví dosud existuje.
>>Nevím
>>přesně, kdo ho musí vést. Na to je machr paní Lea X.
>>Už to tu /nebo na www.sagit.cz/ vysvětlovala. Zkuste
>>si
>>zadat do vyhledavačů.
>No právě, já si to myslím taky, že JÚ je jen změna na
>DE a JÚ už neexistuje, ale po přečtení v diskusích už
>si nejsem vůbec jistý.Můžete si být na 100 % jistý. Název jednoduché účetnictví už není místo toho je daňová evidence. Jako taky není oficiální název podvojné účetnictví ale jen "účetnictví". Píše se o tom i v zákoně o účetnictví.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
18. 3. 2006 13:06
Může mi někdo hodně zkušený vysvětlit jaký je rozdíl mezi Jednoduchým účetnictvím a Daňovou evidencí?
Už jsem z toho jelen
Děkuji