Re: Minimální vyměřovací základ OSVČ
2003- to bylo správně, 2004 mělo být počítáno na vedlejší a hlavní OSVČ- záleží ale na výši příjmu ze zaměstnání- 12x minimální mzda,2005- opravdu bude 0, protože nedosáhl povinný minimální příjem pro důchodové pojištění ani pro vedlejší OSVČ. S přehledem musí dát potvrzení o výši příjmů v zaměstnání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
18. 3. 2006 20:04
Dobrý den, řeším ještě hodně zpětně jeden problém.. Jde o to, že teď vyplňuji známěmu výkaz pro sociálku na rok 2005 a zpětně mu kontroluji, co mu vyplnila bývalá účetní za předešlé roky.. A teď si nejsem úplně jista jestli to má dobře a zda by to šlo vůbec ještě opravit..
V roce 2003 měl příjmy - výdaje = 36.406,-
OSVČ byl celých 12 měsíců, ale v období 1-6/2003 byl zaměstnán a jeho hrubý příjem za toto období byl 57.721,-. A teď k hlavnímu problému - v řádku 28 měl uvedeno 22.200,- neměla být tato částka krácena o ty měsíce, ve kterých byl zaměstnancem? Přiznám se, že jsem z toho už dost popletená..
V roce 2004 to měl podobné, to znamená, že byl taky po část roku zaměstnán a část roku měl jenom živnost... V roce 2004 už se přehled měl rozpočítávat na vedlejší a hlavní, co když to nebylo uděláno, je lepší podat opravné?
Rok 2005 - v tomto roce měl po celý rok zaměstnání a příjmy má 1435,- Kč a výdaje paušálem 576,- Rozdíl tedy činí 861,-. Podle mě by v řádku 28 měl mít uvedenou 0,-, ale abych pravdu řekla nevím proč... Můžete mi to prosím někdo vysvětlit? Děkuji