Re: Kam zařadit přeplatek z OSSZ ?
Přeplatek odečtěte od pojistného.
Např. zaplacené zálohy ve výši 20.000,-Kč - 5.000,-Kč vrácený přeplatek SP = na řádek č.103 v DP napíšete 15.000,-Kč
Přeplatek napište do ř.101 a teprve z toho počítejte procenta.Diskutovala jsem tu o tom ve čtvrtek a dospěli jsme tu k takovému názoru.Dokonce nějaká paní psala, že jí to FÚ vrátil, protože se dostala do minusu v ř.103 a FÚ jí řekl, že to má dát do ř.101.
Tohle téma už tady dlouho nebylo :-) Vy, co tvrdíte, že je to příjem, vysvětlete mi, prosím, jaký druh příjmu z výdělečné činnosti je to, když nejdřív něco zaplatím a pak se mi část toho zaplaceného vrátí? To je nějaký divný příjem, ne? Takovými výdělky by se těžko někdo uživil :-))) Je to prostě výdaj mínus, nebo storno výdaje, jak to kdo nazve - a tak se to promítne do výpočtu daně z příjmů. J.F.
Mě by se to taky hodilo zadat do příjmů, protože na konci roku posílám 80000-to mám ve výdajích a další rok bych to dala do přijmů a pak z toho 50 % výdaje, tak bych to znovu uplatnila jako výdaj. Ale tak to nedělám,proč by byl stát tak blbý a toto umožňoval!!!! Přeci co už bylo jednou uplatněné jako daňový výdaj, nelze z toho znovu uplatnit výdaj procentem. Proto souhlasím s tím, že se to uvede jako zaplacené soc.pojištění mínusem ,myslím na řádku 103 daňového přiznání.
Re: Nemám co dělat :-(((
Já totiž nemám co dělat. Začala jsem několik DP, ale nic nemůžu dokončit, protože mi nedodali různá potvrzení, počet ujetých km a podobně - takže zuřím :-((( Pochopíte to, že klidně čekají, až jim udělám DP a v šuplíku mají doklady, o kterých vědí? J.F.
A už jste někomu řekla něco ostřejšího? To by mně vážně zajímalo. Já jsem se zatím zmohla na nejhorší, když jsem klientovi řekla, že tohle nemám zapotřebí a ať si najde jinou účetní. Ale to je krajní řešení, to by mi za chvíli nezbyl nikdo :-))) J.F.
To máte dobrý, když Vaši klienti alespoň vědí, že mají něco donést. To ti moji, když po nich něco chci příjdou za 14dní úplně s jiným dokladem než jsem chtěla a pak si odjedou za hranice na půl roku.Nezoufejte a vydržte ještě 11 dní.Já jsem strašně ráda, že Vás tady mám.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
19. 3. 2006 18:04
Při uplatnění % výdajů se přeplatek započítá hneh jako příjem, nebo se vezou skutečné příjmy ze živnosti, odečte se 60% a potom se odečtou platby na soc. a zdrav. poj. a tento přeplatek se přičte až nyní ?
Díky za odpovědi.