Re: UKRAJINEC A %-PROSIM!!!!!PROSIM!!!!!
v daňovém přiznání zaškrtnete to, co tam vykážete. Takže pokud náklady %, pak zaškrtnete políčko "uplatňuji výdaje procentem z příjmu" a tak i vyplníte přiznání, bez ohledu na to, zda vede účetnictví. Jen dejte pozor na příjmy, většinou se nerovnají výnosům.
jak to myslíte? nerovnají? přeci když má min.základ daně, tak není co řešit a pak do rozvahy dám daň co vyjde v přiznání. a když je to ukrajinec? ten preci musí vést účetnictví.... tak přesto můžu zatrhnout ty %? a pak dělat rozvahu+výkaz zisku a ztrát?
jak říkám, můžete. Ale % jsou z příjmů, ne z výnosů. Může mít vystavené faktury, které nemá zaplacené. A to pak nejsou příjmy. Zrovna tak musíte dát pozor, aby jste mu podruhé nezdanila faktury, které měl zaplacené v roce 2005, ale vystavené v roce 2004. Prostě výnosy se skutečně příjmům rovnat nemusí. A roční závěrku v účetnictví děláte z výnosů, bez ohledu na to, zda byly, či nebyly zaplacené
Mám takové 4 ukrajince. Malé příjmy, malé výdaje a nutnost stanovit MZD.
Já radši těch pár dokladů zaúčtuji jako výdaje, k tomu zaplacené sociální pojištění a vyjde mi to tak na ten minimální základ.
Jelikož zaplacené SP je asi 13000,-, tak tam přihodím 1-3 paragony.
Oni stejně jako zedníci nemají žádné náklady.
Pro mě je jednodušší toto a nemusím pak řešit ten váš problém o kterém jsem už taky přemýšlela.
Jo kdyby měli příjmy nad 200000,- tak by ty % byly lepší
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
22. 3. 2006 9:17
Mam ukrajince,ma prijem 109 tis.živnost stavebni prace-naklady muze uplatnit v te vysi 60 %,podnika od r.1999,tudiz na nej plati minim.zaklad dane.Co mam zatrhnout v priznani,kdyz musi vest ucetnictvi a muze si naklady vyjadrit %? Jako oboji?A ty naklady pak staci zauctovat 1 dokladem,ze?Nemate s timto nekdo zkusenosti?Prosim o radu,ma totiz moc malych uctenek,ale stejne na nej vyjde ten min.zaklad,je jednodusi,dat tam naklady v %.
Predem vsem MOC dekuji!!!!