Re: Prosím, pomůžete s dodatečným přizná
*** Tak to určitě nejste - jenže tohle se má řešit dřív. Pokud to budete dělat narychlo a sám, můžete tam udělat tolik chyb, že to, co získáte na paušálu, zase ztratíte na chybách a penále. Úpravy z důvodu přechodu se dělají dle §23/8 a o pohledávky se ZD zvyšuje ale o závazky snižuje. A další taky najdete v tomhle §(zásoby, leasing,..). Tyhle úpravy v dodatečném dáte do řádku úprav ZD podle §23 a samozřejmě daň pak bude vycházet po těchto úpravách. ***
Re: Prosím, pomůžete s dodatečným přizná
Děkuji za příspěvek. Tak složité to naštěstí nemáme. Žádne zásoby, žádny leasin, ani majetek ani nejsme platci DPH. Prostě obyčejní čičmundové s malým příjmem. Mě šlo jen o tu výši DZ jestli to je těch 15% z té částky 74 tisíc, tedy 11 100,- nebo to musím přičíst k té původní a danit 20% a tedy se to navýší celé i to co už jsem zaplatil
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
22. 3. 2006 10:14
Až dnes jsem se dočetl tady v diskuzi, že při přechodu na paušální výdaje se musí dodanit pohledávky roku 2004. Je to moc hezké od státu, ale co naděláme. Firmy dlouho dlužily peníze a zaplatily je až během roku 2005. Jedná se o 74 tisíc. Protože manželka přešla na paušální výdaje - nemá žádne náklady, musí to podle zákona dodanit za rok 2004. Jak, ale vypočítat daň z té částky? Bude to 15%, nebo se to musí nasčítat s lonským daňovým základem a odvodit skupinu do které to patří a doplatit i daža to co už zaplatila. ještě si příjmy a výdaje rozděluje na mě jako na spolupracující osobu 55/45, tak jsem teď z toho rozpačitý jak to dodanit a kam to napsat. Děkuji mnohokrát za vaše případy a zkušenosti. Jistě nejsem sám koho to potkalo.
Pavlišín