Re: DPFO nutné když jsou příjmy zdaněny?
jistě. pokud by na to fú přišel (třeba při kontrole závislé činnosti u těch firem, kde byla zaměstnaná), dodanil by včetně penále.
Pro paní RadkuB?
takze opravdu neex. vyjimka, ze kdyz mam prac. pomer a k tomu napr. jen tu dohodu - vse radne zdaneno dle platnych dan. pasem a pri souctu bych vlastne jen prijem zdaneny nizsi sazbou predanila sazbou vyssi, tak nemusim podavat DP? zadne jine prijmy nejsou...
Re: Pro paní RadkuB?
proč by měla být výjimka? v tomto případě stačí logická úvaha:
pokud jsem zaměstnán, a kromě toho podnikám (a platím třeba taky zálohy), tak taky musím podat, a zjistit tak, v jaké sazbě se budou příjmy danit. to by pak asi víc lidí, kteří se dostanou v zaměstnání na max. sazbu, raděj dělalo pět VPP, a bylo v 15 nebo 20%. Je to na poplatníkovi, zda riskne a nedodaní, a bude 5 let trnout, zda se na to přijde...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 3. 2006 13:44
Dobrý den, prosila bych potvrzení mého názoru. Zaměstnankyně která má u nás podepsáno prohlášení měla v roce 2005 ještě DPP ve vysoké částce (160 000)u jiného zaměstnavatele. Vím že jí v tomto případě nemohu předanit já, ale musí ona opravdu podat daňové přiznání když by jí pak vznikl nedoplatek na daních nebo prostě já ji nepředaním a ona taky nemusí?
Děkuji moc Jana