Re: DPFO nutné když jsou příjmy zdaněny?
jistě. pokud by na to fú přišel (třeba při kontrole závislé činnosti u těch firem, kde byla zaměstnaná), dodanil by včetně penále.
Pro paní RadkuB?
takze opravdu neex. vyjimka, ze kdyz mam prac. pomer a k tomu napr. jen tu dohodu - vse radne zdaneno dle platnych dan. pasem a pri souctu bych vlastne jen prijem zdaneny nizsi sazbou predanila sazbou vyssi, tak nemusim podavat DP? zadne jine prijmy nejsou...
Re: Pro paní RadkuB?
proč by měla být výjimka? v tomto případě stačí logická úvaha:
pokud jsem zaměstnán, a kromě toho podnikám (a platím třeba taky zálohy), tak taky musím podat, a zjistit tak, v jaké sazbě se budou příjmy danit. to by pak asi víc lidí, kteří se dostanou v zaměstnání na max. sazbu, raděj dělalo pět VPP, a bylo v 15 nebo 20%. Je to na poplatníkovi, zda riskne a nedodaní, a bude 5 let trnout, zda se na to přijde...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
23. 3. 2006 13:44
Dobrý den, prosila bych potvrzení mého názoru. Zaměstnankyně která má u nás podepsáno prohlášení měla v roce 2005 ještě DPP ve vysoké částce (160 000)u jiného zaměstnavatele. Vím že jí v tomto případě nemohu předanit já, ale musí ona opravdu podat daňové přiznání když by jí pak vznikl nedoplatek na daních nebo prostě já ji nepředaním a ona taky nemusí?
Děkuji moc Jana