Společné zdanění

• (neregistrovaný)

27. 3. 2006 10:05

dobrý den,

chtěla jsem se zeptat, manžel je zaměstnán a zároveň podniká(vedleší činnost) já jsem na mateřské a vedeme jednoduché účetnictví v zaměstnání uplatňoval slevu na dítě, nevíme jestli máme toto dítě uvést v účetnictví, když už byla tato sleva uplatňována u zaměstnavatele? a pokud podávám přiznání když jsem na mateřské jen z důvodu szm musím podat i přehled na sociální a zdravotní pojišťovnu?

děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 3. 2006 10:14

Ilona (neregistrovaný)

Re: společné zdanění
      ano v SZM uplatnujete dite, stejne jako do SZM vstupuji prijmy ze zamestnani a zaplacene dane......
      Pokud podnikate, tak prehledy ano; pokud jste pouze na materske, tak ne.

• 27. 3. 2006 10:23

stemil (neregistrovaný)

děkuji mnohokrát za odpověď, ale ještě jsem se zapoměla zeptat jestli musím k daňovému přiznání nějakým způsobem doložit, že jsem na mateřské a nemám žádné jiné příjmy, mám si požádat o nějaké potvrzení na sociálce nebo se nic nedokládá?

• 27. 3. 2006 10:28

Ilona (neregistrovaný)

napisete cestne prohlaseni, ze jste za rok 2005 nemela prijmy presahujici 38040,- (prilozite k DP vy i manzel - manzel si na zaklade toho uplatni na vas tech 21720 Kc).
      Ale pozor - materska (nemocen. davka) se do prijmu zahrnuje (nedani se, ale posuzuje se jako vas prijem pro urceni, jestli ma manzel narok na odpocet tech 21720,-), rodicovsky prispevek (socialni davka) ne.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).