Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
27. 3. 2006 13:42
Jsem FO a vedu podvojné účto. Za rok 2005 mám příjmy a výdaje dle §7 a §9. Z §7 mám ztrátu a z §9 zisk. Ale celkem v úhrnu mám ztrátu , takže počítám z minimálního ZD. Podnikám od roku 1999. Vypočetla jsem daň, tj. na ř.66 mám daň celkem a ř.67 mám uvedenou daňovou ztrátu. Mám 2 děti - daň. zvýhodnění 12 000, takže mám nárok na slevu na dani, tj. daň po uplatnění slevy je 0 = ř.76. Dle mého názoru mám nárok i na daňový bonus, protože mé výnosy dle §7 jsou zhruba ve výši 6 000 000 což je více jak 6-ti násobek min. mzdy ikdyž jsem ve ztrátě.
1) Jelikož daň po slevě je 0, nebudu účtovat předpis daně.
2) Zaúčtuji pouze daňový bonus 591/341 (-).
3) Daňovou ztrátu uvedenou na ř. 67 mohu uplatnit v následujících 5-ti letech pokud vykáži zisk. Píše se někam tato daň. ztráta nebo je to pouze na mě, jakým způsobem ji budu evidovat abych se v tom vyznala?
4) Ve VZZ mám účetní ztrátu, kterou 1.1.2006 zaúčtuji 431/701 a do konce roku ji mohu uhradit z účtu kde mám nahromaděný HV za celou dobu podnikání čili 491/431.
Mám letos poprvé ztrátu tak prosím o trpělivost. Snad je to vše co musím ve spojení se ztrátou udělat.
Děkuji