Prosím o kontrolu - poprvé ztráta

• (neregistrovaný)

27. 3. 2006 13:42

Jsem FO a vedu podvojné účto. Za rok 2005 mám příjmy a výdaje dle §7 a §9. Z §7 mám ztrátu a z §9 zisk. Ale celkem v úhrnu mám ztrátu , takže počítám z minimálního ZD. Podnikám od roku 1999. Vypočetla jsem daň, tj. na ř.66 mám daň celkem a ř.67 mám uvedenou daňovou ztrátu. Mám 2 děti - daň. zvýhodnění 12 000, takže mám nárok na slevu na dani, tj. daň po uplatnění slevy je 0 = ř.76. Dle mého názoru mám nárok i na daňový bonus, protože mé výnosy dle §7 jsou zhruba ve výši 6 000 000 což je více jak 6-ti násobek min. mzdy ikdyž jsem ve ztrátě.
    1) Jelikož daň po slevě je 0, nebudu účtovat předpis daně.
    2) Zaúčtuji pouze daňový bonus 591/341 (-).
    3) Daňovou ztrátu uvedenou na ř. 67 mohu uplatnit v následujících 5-ti letech pokud vykáži zisk. Píše se někam tato daň. ztráta nebo je to pouze na mě, jakým způsobem ji budu evidovat abych se v tom vyznala?
    4) Ve VZZ mám účetní ztrátu, kterou 1.1.2006 zaúčtuji 431/701 a do konce roku ji mohu uhradit z účtu kde mám nahromaděný HV za celou dobu podnikání čili 491/431.

Mám letos poprvé ztrátu tak prosím o trpělivost. Snad je to vše co musím ve spojení se ztrátou udělat.

Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 3. 2006 16:24

jn (neregistrovaný)

Re: Prosím o kontrolu - poprvé ztráta
      je to jak říkáte, nárok na daňový bonus Vám vzniká. Daňovou ztrátu můžete uplatnit v následujících letech, vykazuje se v příloze číslo 6 DP

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).