Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
28. 3. 2006 16:41
Nevím si rady při účtování faktury za materiál pořízený z Rakuska, na který nám přišla faktura s rakouskou adresou,ale s českým DIČ. Je na ní cena v eurech+19%DPH - 3% skonto(plateb.podmínka), ale také základ daně v Kč+DPH v Kč(přepočtená kursem dne před vystavením fa-???). Do přiznání bych uvedla celkovou hodnotu v Kč. Jiné faktury za přijatý materiál z EU ovšem přepočítáváme kursem dne, kdy fa obdržíme. Jak tedy fakturu zaúčtovat a jak skonto? 3% z celkové částky k zaplacení, tedy ze základu vč.DPH? Úhradu provádí naše rakouská mateřská spol.v eurech. Četla jsem 2 názory, buď snížit náklady(-MD501) nebo D648, já bych rozhodně volila -501, naše mateřská společnost v Rak.bere skonto jako nižší pořizovací náklady. Nebude mi ale potom sedět vrácená DPH a ta zaúčtovaná kursem přijetí. Mám tedy fakturu účtovat jako českou? Moc prosím o radu, nevím kde bych se o této problematice něco dozvěděla.