Faktura z Rakouska s českým DIČ a skonto

• (neregistrovaný)

28. 3. 2006 16:41

Nevím si rady při účtování faktury za materiál pořízený z Rakuska, na který nám přišla faktura s rakouskou adresou,ale s českým DIČ. Je na ní cena v eurech+19%DPH - 3% skonto(plateb.podmínka), ale také základ daně v Kč+DPH v Kč(přepočtená kursem dne před vystavením fa-???). Do přiznání bych uvedla celkovou hodnotu v Kč. Jiné faktury za přijatý materiál z EU ovšem přepočítáváme kursem dne, kdy fa obdržíme. Jak tedy fakturu zaúčtovat a jak skonto? 3% z celkové částky k zaplacení, tedy ze základu vč.DPH? Úhradu provádí naše rakouská mateřská spol.v eurech. Četla jsem 2 názory, buď snížit náklady(-MD501) nebo D648, já bych rozhodně volila -501, naše mateřská společnost v Rak.bere skonto jako nižší pořizovací náklady. Nebude mi ale potom sedět vrácená DPH a ta zaúčtovaná kursem přijetí. Mám tedy fakturu účtovat jako českou? Moc prosím o radu, nevím kde bych se o této problematice něco dozvěděla.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 3. 2006 18:48

Vlaďka (neregistrovaný)

Re: Faktura z Rakouska s českým DIČ a sk
      Když ji máte s českým DIČ a českou DPH, tak bych na ni nahlížela jako na tuzemskou. Zákon to jaksi neřeší, neb suchá je teorie a zelený je strom života.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).