Re: výpočet výdajů pri spolupráci
No jenomže ony se rozdělují zvlášt příjmy a zvlášt výdaje (dva zvláštní řádky v daňovém přiznání). Citace zákona: "u spolupracujícího manžela (manželky) a dalších spolupracujících osob musí být přitom výše podílu na společných příjmech a výdajích stejná." Jenomže otázka zní, je manželova záloha na pojištění společným výdajem, když ji platí jen za sebe a zálohy na pojištění platím i já (právě jako spolupracující, a aby to nebylo tak jednoduché tak i jako OSVĆ s vlastním ŽL)?
Re: výpočet výdajů pri spolupráci
***** právě řeším tentýž problém, a stejně jako vy, jsem na jednom místě četla, četla že výdaje se rozdělují s pojistným na ř.103 a jinde se zase uvádí bez pojistného na ř.103 , Tak co fčil ???
Mám dojem že otázku jste kladla srozumitelně , ale 2 předchozí odpovědi jsou o koze
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 3. 2006 11:03
Manžel i já jsme zaměstnaní, já jsem OSVČ, manžel spolupracující po celý rok. Jako OSVČ mám příjem 100 000 Kč. Uplatňuji výdaje paušálem 50% tj. 50 000 Kč. Na zálohách na pojištění jsem zaplatila 20 000. Na manžela převadím 50% příjmu. Jako výdaje převádím 50% z 50 000 nebo 50% ze 70 000 Kč (tj. z výdajů vypočtených procentem a nebo z výdajů vypočtených procentem navýšených o zaplacené pojištění). Ví to prosím někdo jistě, našla jsem různé výklady.Moz děkuji