Re: zástup při pracovní nechopnosti
Mi to teda přijde jasný!! Zastupuji v práci kolegyni, která 4. týdnem je v pracovní nechopnosti. Dělám za ni práci, tak zda mám nárok na nějakou fin. odměnu. Firma vlastně za ni neplatí nic (šetří její plat), nemocenskou platí stát, tak mohu být za ten zástup nějak finančně odměněna a zda je někde napsáno kolik (% z HP??).
Otázka byla samozřejmě jasná, ale bojím se, že v soukromé firmě máte pouze 2 možnosti - upozornit na tuto situaci nadřízeného s tím, že Vás bude nějak finančně motivovat, případně práci za kolegyni dělat jako přesčas s příplatkem nebo nadále práci za kolegyni nevykonávat.
Něco jiného je krátkodobé zastoupení, které je nutné všude. Ale v případě takové dlouhé nemocnosti to nepovažuji ze strany zaměstnavatele fér, zvláště proto, že má mzdové prostředky za nemocného k dispozici. Ale jak jsem psal, moc na výběr nemáte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
13. 4. 2006 6:34
Prosím o radu, jak to je v případě zástupu za kolegyni. Již 4. týdnem ji zastupuji (je na prac. neschopnosti), mám nárok na nějakou finanční odměnu? Je daná nějaká min. výše. Je to ošetřeno někde v ZP?? U koho se jí "domáhat" ?