Re: knaha jízd
Ano ucel cesty tam musite mit, napr. se jim nelibi, kdyz tam mate u vsech jizd : "sluzebni jizda"
mam to clenene na : sluzebni jizda s fakturou, jizda k odberateli, jizda k dodavateli, nakup kancl. zbozi, odvoz faktur, jednani, jednani v bance, jednani na uradech, apod.
Loňská zkušenost od firmy známého - museli dokládat všechny cesty že jsou služební!!!!
ano manžel má teď kontrolu fú - chtějí doložit,že vůbec cesta byla a byla služební - zápisem z jednání - podepsaným navštíveného - navíc mu chtějí škrtnout amortizaci auta 3,80 za km proto,že auto je napsáno na mne jako manželku - to prý bude určitě tak,že jezdím já a ne on - jako kontrolovaný subjekt má dokázat,že tomu tak není...prostě neskutečné...ale nákup benzínu mu v nákladech nechají - takže tady zase uznávají,že jízda byla...jejich výklad je opravdu neskutečný..
ruku na srdce, opravdu všechny uvedené jízdy byly ryze služební? :-))))
ale jinak, pokud to je přesně tak, jak píšete (nechápu ten nákup benzínu, když používáte paušál???) tak z toho lehce vybruslíte. prokázali vám nějakou jízdu, kterou jste zapsali jako služební a doložili - prohlášením, paragonem, zápisem apod....že se neuskutečnila? pokud ano, musíte dokazovat vy. pokud ne, trvejte na svém. dali vám výzvu podle §31/§16? co jste na ni odpověděli?který to je prosím fú (aspoň fř)
auto jsme koupili na mne,protože bylo lehčí si potvrdit výdělek u zaměstnavatele - jsem zaměstnanec než dokládat daňová potvrzení - manžel si bere auto vždy na delší služební cesty - partner má sídlo v Praze - obchodní jednání jsou vždy u něj - jedná se o nadnárodní společnost - ti vám do provozovny nedojedou a musíte k nim,pokud máte zájem o obchod - já si žádné jízdy nikdy neúčtuji souběžně u sebe v zaměstnání - ale dokazovat musí kontrolovaný, oni jen vyjádřili pochybnosti a kontrolovaný je má odstranit - jinak je to specialita Moravskoslezského kraje - ...
ale nemusí - dávali to celou dobu kontroly jasně najevo -
vždyť každá kontrola z fú je zaměřena na to, že určitě podvádíte, protože oni to ví....první kontrola z fú při podání hlášenky DPH s tím,že nám měli vracet nadměrný odpočet - jen to záhlaví - Výzva k odstranění pochybností atd....to je postaveno na tom,že vám nenapíší jaké mají pochybnosti, zda jste někde neudělal chybu, která ty pochybnosti vyvolala - ne, nakonec se dozvíte,že máte nadměrný odpočet a oni musí zkontrolovat,zda máte vše v pořádku - takže jakákoliv presumpce neviny v tomto případě neplatí ...podnikatelé lžou a kradou a šidí stát - to je v podvědomí nejen veřejnosti ale i pracovníků fú....ale abych nebyla tak přísná,kontrola se prováděla i z oblasti DPH - manžel vyváží - příjemná paní,která nebyla tak odměřená - vše v pořádku - takže byla i usměvavá...jo co by obyčejný podnikatel vlastně chtěl,když ta kontrola byla na udání.....malý český člověk zase zabodoval...a oni pořád nic nemohli najít,tak mu zůstaly ty jízdy - tam se to špatně obhajuje - ale logiku to nemá - vžyť já když budu s někým obchodovat dlouhodobě, tak si klidně s ním domluvím (a když řeknu,že to vyžaduje fú tak pochopení je i z druhé strany okamžité) a budu mít vzorné zápisy z každé prac.cesty...a znamená to,že byla skutečně? neznamená...protože papír snese vše...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
30. 6. 2006 10:41
FU požaduje, ke knize jízd, kde je vždy uveden datum, počet km,
jízda odkud -kam i účel jízdy, navíc souhlasí s nákupem benzínu,
doložit ještě nějaké další doklady o uskutečněné cestě, má na to právo ?
Děkuji