Celodenní omluvenka od lékaře

• (neregistrovaný)

3. 7. 2006 9:55

Nedávno jsem měla střevní potíže, v práci jsem byla do 10 hodin a pak šla k lékaři. Ten mně poslal domů, neboť jsem i zvracela a vypsal "Výměnný list - poukaz k ošetření" s uvedením, že jsem byla ošetřena u OL a diagnózu. Zaměstnavatel mi tento lístek neuznal, že v něm není uvenena doba vyšetření a když jsem v ten den měla mít prac. dobu do 17 hodin, nemůže mi to takto uznat. Co tedy mám po lékaři chtít,když mi říkal, že jeden den mi omluvit může. Zaměstnavatel mi to započítá jako neplacené volno?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 7. 2006 19:06

M.H. (neregistrovaný)

Re: Celodenní omluvenka od lékaře
      Zaměstnavatel vám k ošetření u lékaře proplácí pouze dobu NEZBYTNĚ NUTNOU na VYŠETŘENÍ nebo ošetření u lékaře. Po vyšetření jste se měla vrátit do zaměstnání. Pokud jste se nevrátila, tak v lepším případě to bude zaměstnavatel brát jako omluvenou neplacenou absenci, ale obávám se, že by nenavrácení se do práce mohl zaměstnavatel brát i jako neomluvenou absenci. Pokud vás chtěl lékaře nechat doma, měl vám vystavit neschopenku (i když na jeden den je to fakt blbý), nebo jste se měla se zaměstnavatelem dohodnout třeba na čerpání dovolené.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).