Nemoc v ochranné lhůtě a PPM

• (neregistrovaný)

5. 7. 2006 17:23

Dobrý den,od 1.11.2005 jsem nastoupila do pracovního poměru s dobou určitou na šest měsíců.V lednu jsem neplánovaně otěhotněla a od března jsem byla hospitalizována v nemocnici.Teď jsem na rizikovém těhotenství.Zaměstnavatel byl se mnou velice spokojen a sdělil mi,že v dubnu mi smlouvu automaticky převede na dobu neurčitou a po mateřské dovolené se vrátím na místo,mé kolegyně,která má jít do důchodu.Dnes jsem se dozvěděla,že můj pracovní poměr ve firmě skončil k poslednímu dubnu dobou určitou,zaměstnavatel si vše zřejmě rozmyslel,ale písemně mě nevyrozuměl,což v případě doby určité není nutné.Chtěla jsem se zeptat,jestli když jsem vlastně nemocná v ochranné lhůtě,se musím jít zaregistrovat na úřad práce a zda mi zaměstnavatel bude vyplácet peněžitou pomoc v mateřství a jak je to pak s rodičovským příspěvkem. Moc děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 7. 2006 20:36

Jana (neregistrovaný)

Re: Nemoc v ochranné lhůtě a PPM
      Na Úřad práce zapomeňte, jak nemocenskou, tak peněžitou pomoc v mateřství Vám bude vyplácet zaměstnavatel. Po skončení výplaty PPM budete pobírat rodičovský příspěvek. Ten vyplácí státní sociální podpora, která nyní patří pod ÚP.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).