Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 7. 2006 17:23
Dobrý den,od 1.11.2005 jsem nastoupila do pracovního poměru s dobou určitou na šest měsíců.V lednu jsem neplánovaně otěhotněla a od března jsem byla hospitalizována v nemocnici.Teď jsem na rizikovém těhotenství.Zaměstnavatel byl se mnou velice spokojen a sdělil mi,že v dubnu mi smlouvu automaticky převede na dobu neurčitou a po mateřské dovolené se vrátím na místo,mé kolegyně,která má jít do důchodu.Dnes jsem se dozvěděla,že můj pracovní poměr ve firmě skončil k poslednímu dubnu dobou určitou,zaměstnavatel si vše zřejmě rozmyslel,ale písemně mě nevyrozuměl,což v případě doby určité není nutné.Chtěla jsem se zeptat,jestli když jsem vlastně nemocná v ochranné lhůtě,se musím jít zaregistrovat na úřad práce a zda mi zaměstnavatel bude vyplácet peněžitou pomoc v mateřství a jak je to pak s rodičovským příspěvkem. Moc děkuji za odpověď.