Re: Dotace od ÚP na nové pracovní místo
Hlavne si zjistete, co vse budete muset zajistit za potvrzeni a pak Vam mozna neco daji :-((
Chtel jsem dotaci za zamestnani ČID - kdyz mi rekli co vse musim dolozit tak jsem jim rekl, at si ho tam zase nechaji :-(
Ja potrebuji vydelavat a ne litat po uradech a shanet potvrzeni.
Fuj dotace od ÚP
Zaměstnavatel si vybral zaměstnanace na ÚP, dostal na něj dotaci, bohužel neměl dobrou ruku = zaměstnanec flákač, který si do práce chodil jak chtěl. Půl roku ho prosili, aby pracoval, pak ho propustili. Za těch půl roku jsem s jejich účetnictvím byla 3x na kontrole na ÚP :-))))
Informujte se přímo na příslušném ÚP, zda máte šanci získat na tohoto konkrétního uchazeče dotaci na vyhrazené místo. Záleží na každém ÚP, zda a v jaké výši poskytne dotaci - záleží na výši nezaměstnanosti v regionu,na profesi, kterou požadujete,na kategirii uchazeče (hůře umistitelný na trhu práce - např. ZPS, ID, věk nad 50 let, dlouhodobě nezaměstnaný), atd.Tzn. že na jednu profesi jeden ÚP dotaci poskytne, ale ve vedlejším okrese ÚP na stejnou profesi dotaci nedá, protože je v jeho regionu jiná situace na trhu práce.
Jinak souhlasím s předchozími diskutujícími - dotace z ÚP je hrůza.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 7. 2006 19:02
Dobrý den,
jsem právnícka osoba a požaduji dotace od ÚP na nové pracovní místo.
Chci přijmout zaměstnace na hlavní pracovní poměr, který byl v evidenci ÚP 01/06-05/06, pak zaměstnaný na dobu 1měsíce (pracovní poměr byl ukončen byl rozvázán ve zkušební době) a od 06/06 je znovu evidovaný na ÚP. Dostanu na tohoto člověka dotaci?