Re: UKONČENÍ PRAC.POMĚRU VE ZKUŠEBNÍ DOB
Už jsem to mezitím našla - Zákoník práce 2006, Jakubka, Michal, Špundová, Tomandlová - str. 91, § 31, výklad "pracovní poměr končí dnem rozhodnutí o zrušení pracovního poměru ve zkušební době a nikoliv dnem doručení oznámení o tomto právním úkonu. Doručení písemného oznámení o zrušení pracovního poměru není podmínkou platnosti tohoto právního úkonu"...
UFFF, jsem ráda, že je to za mnou, protože jsem si dovolila nesouhlasit jak s personalisty, tak s právničkou firmy. Naštěstí právnička je chytrá holka :-).
Re: UKONČENÍ PRAC.POMĚRU VE ZKUŠEBNÍ DOB
Zrušení pr.poměru ve zkušební době podle ZP MůŽE být
učiněno písemně a má být doručeno zpravidla alespoň tři dny
předem. Znamená to, že není-li to písemně a není-li to doručeno
tři dny předem, nemá to za následek neplatnost tohoto zrušení
pr.pom. Protože zaměstnanec přestal chodit do práce, zrušil prac.poměr ve zkušební době , platí-li rovnost obou smluvních stran.
Pouze postupoval podle právního výkladu a byl první.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
28. 7. 2006 9:32
Prosím chytré hlavy - přestože už tu diskuze na tohle téma proběhla - zaměstnanec je do 31. 7. ve zkušební době, od 24. 7. nechodí do práce. K dnešnímu dni s ním byl, ve zkušební době, ukončen pracovní poměr. Samozřejmě nestihneme ukončení doručit
- jste si naprosto jisti, že potom pracovní poměr neskončil k dnešnímu dni? Já se totiž domnívám, že ve zkušební době pracovní poměr skončil rozhodnutím firmy o ukončení - a že doručení v tomto případě nemá na UPP vliv. :-) díky za názory