Re: Prosím někoho zkušeného ve mzdách o
Stejný problém jsem řešila pře pár měsíci. U nás se však jednalo o rozdělení odměn mezi zaměstnanci. Jeden měsíc, jsem jim je spočetla špatně a tak jsem jim rozdíl přičetla při mzdách následující měsíc. V tom určitě nevidím problém, udělat to tak, ale nevím, jak je to s přesčasy, řídíte-li se zákonem, kde je stanovena sazba za přesčasové hodiny. U nás mají složku odměn pohyblivou, proto jsem mohla s tou částkou hýbat. Řekla bych, že to jde, ale počkejte si ještě na další odpovědi.P.
Re: Prosím někoho zkušeného ve mzdách o
Tak to jsem rada,ze mi radite takto:)
Akorat ja jim nemusim pocitat prumerem,protoze ja jsem ji tehdy ten prescas pocitala dobre,ale nedala jsem ten pocet hodin prave do odprac.hodin,takze o tolik jim jen ted zvysim odprac.hodiny,ne?
Akorat to mozna bude delat prave problem v tom,ze jich najednou v tomto mesici budou mit udajne vice nez je planovano,ale dam si tam tu poznamku. Jde preci jen o to,ze je nechcem okrast,ze:))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 8. 2006 9:29
Prosím někoho zkušeného ve mzdách o radu.
lZjistila jsem,že jsem špatně vypočítala mzdu,co se týká přesčasů v březnu a v červnu.
Zaměstnanci mi zapsali své přesčasy jen do kolonky přesčasů,ale nepočítali si to do odprac.hodin,takže to dělá v červnu o dva dny méně a v březnu také každému. Každý si uvedl přesčas 8 hodin dvakrát,takže jde o celou směnu.
Mohu jim to ted najednou dodatečně dopřičíst? A tudíž i stravenky na ty dny dodat?
Jak bych měla postupovat správně? Co s tím mohu dělat,prosím,poraďte mi někdo.