Re: Sociálka elektronicky - mzdy
>>>Dobrý den všem. Podáváte někdo přehledy sociálce a
>>>zdravotním pojišťovnám elektronicky??? Už mne nebaví
>>>lítat na poštu, navíc se vytrvale něco ztrácí a
>>>správy
>>>soc. zabezpečení mne mystifikují :-)), (některé
>>>tvrdí,
>>>že
>>>musím "obrazit" všechny sociálky, které zpracovávám,
>>>jiné, že stačí, vyřídím-li EP tiskopisů na vlastní,
>>>poté stačí uložit plné moci). Kde mám tedy začít???
>>>Prosím, podělte se někdo o osobní zkušenosti. Díky
>>>moc.
>>>
>>>P.S. já se nenudím, jen mám čas dělat trochu pořádek
>>>:-)))
>>
>>dočetla jsem se,že pokud např.máte internetové
>>bankovnictví KB můžete certifikát použít pro hlášenku
>>pro
>>VZP...zatím jsem nezkoušela ale chystám se taky na
>>to...návštěva pošty mne dnes čeká - již od včerejška
>>se na
>>to psychicky připravuji...
>
>elektronický podpis mám, takže tenhle problém neřeším
A nešlo by to třeba posílat také faxem? Ten snad mají všechny tyto instituce.
>:-))
Já podávám elektronicky ELDP, Přihlášky a odhlášky, přehledy zatím ne. Je třeba mít zplnomocnění firem, podpisový certifikát a s tím dojít na OSSZ, dostanete ještě šifrovací certifikát od nich, musíte se složitě registrovat na portálu veřejné správy za sebe a všechny své firmy, ale potom to funguje spolehlivě. ZP- posílám všechny kromě VZP, ty mají společný portál, stačí požádat mailem a poslat plné moci a získáte přístup, stačí opět digitální podpis. VZP vyžaduje komerční certifikát a pokud nemáte od banky ,musíte si koupit svůj, cca 2800 Kč. Tak na to jim kašlu, je to na 1 rok. Ještě jinak funguje podávání daňových přiznání přes EPO MF. Dalo to vše trochu práce, ale nejvíc mi vadí, že to má každý úřad jinak a musím se tím prokousávat, nejsem nejmladší a PC není tak moc můj kamarád.
To by nevadilo se sociálkou to zařídím. Takže na moji místně příslušnou předpokládám. ZP na potrálu zaregistrované mám, jenomže mi chybí ty nejdůležitější - všeobecná (že by taky zainvestovala, třeba by ušetřila za zaměstnance :-)) a vojenská. Ach jo.
Certifikát mám komerční, mně se vyplatí, protože podávám právě na FÚ a to je fajn. Děkuju za informace
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
8. 8. 2006 10:41
Dobrý den všem. Podáváte někdo přehledy sociálce a zdravotním pojišťovnám elektronicky??? Už mne nebaví lítat na poštu, navíc se vytrvale něco ztrácí a správy soc. zabezpečení mne mystifikují :-)), (některé tvrdí, že musím "obrazit" všechny sociálky, které zpracovávám, jiné, že stačí, vyřídím-li EP tiskopisů na vlastní, poté stačí uložit plné moci). Kde mám tedy začít??? Prosím, podělte se někdo o osobní zkušenosti. Díky moc.
P.S. já se nenudím, jen mám čas dělat trochu pořádek :-)))