Re: Sociálka elektronicky - mzdy
>>>Dobrý den všem. Podáváte někdo přehledy sociálce a
>>>zdravotním pojišťovnám elektronicky??? Už mne nebaví
>>>lítat na poštu, navíc se vytrvale něco ztrácí a
>>>správy
>>>soc. zabezpečení mne mystifikují :-)), (některé
>>>tvrdí,
>>>že
>>>musím "obrazit" všechny sociálky, které zpracovávám,
>>>jiné, že stačí, vyřídím-li EP tiskopisů na vlastní,
>>>poté stačí uložit plné moci). Kde mám tedy začít???
>>>Prosím, podělte se někdo o osobní zkušenosti. Díky
>>>moc.
>>>
>>>P.S. já se nenudím, jen mám čas dělat trochu pořádek
>>>:-)))
>>
>>dočetla jsem se,že pokud např.máte internetové
>>bankovnictví KB můžete certifikát použít pro hlášenku
>>pro
>>VZP...zatím jsem nezkoušela ale chystám se taky na
>>to...návštěva pošty mne dnes čeká - již od včerejška
>>se na
>>to psychicky připravuji...
>
>elektronický podpis mám, takže tenhle problém neřeším
A nešlo by to třeba posílat také faxem? Ten snad mají všechny tyto instituce.
>:-))
Já podávám elektronicky ELDP, Přihlášky a odhlášky, přehledy zatím ne. Je třeba mít zplnomocnění firem, podpisový certifikát a s tím dojít na OSSZ, dostanete ještě šifrovací certifikát od nich, musíte se složitě registrovat na portálu veřejné správy za sebe a všechny své firmy, ale potom to funguje spolehlivě. ZP- posílám všechny kromě VZP, ty mají společný portál, stačí požádat mailem a poslat plné moci a získáte přístup, stačí opět digitální podpis. VZP vyžaduje komerční certifikát a pokud nemáte od banky ,musíte si koupit svůj, cca 2800 Kč. Tak na to jim kašlu, je to na 1 rok. Ještě jinak funguje podávání daňových přiznání přes EPO MF. Dalo to vše trochu práce, ale nejvíc mi vadí, že to má každý úřad jinak a musím se tím prokousávat, nejsem nejmladší a PC není tak moc můj kamarád.
To by nevadilo se sociálkou to zařídím. Takže na moji místně příslušnou předpokládám. ZP na potrálu zaregistrované mám, jenomže mi chybí ty nejdůležitější - všeobecná (že by taky zainvestovala, třeba by ušetřila za zaměstnance :-)) a vojenská. Ach jo.
Certifikát mám komerční, mně se vyplatí, protože podávám právě na FÚ a to je fajn. Děkuju za informace
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 8. 2006 10:41
Dobrý den všem. Podáváte někdo přehledy sociálce a zdravotním pojišťovnám elektronicky??? Už mne nebaví lítat na poštu, navíc se vytrvale něco ztrácí a správy soc. zabezpečení mne mystifikují :-)), (některé tvrdí, že musím "obrazit" všechny sociálky, které zpracovávám, jiné, že stačí, vyřídím-li EP tiskopisů na vlastní, poté stačí uložit plné moci). Kde mám tedy začít??? Prosím, podělte se někdo o osobní zkušenosti. Díky moc.
P.S. já se nenudím, jen mám čas dělat trochu pořádek :-)))