Re: NEMOC VE VÝPOVĚDi
Pokud jste dal výpověď Vy, výpovědní doba se neprodlužuje a pracovní poměr skončí dnem, kterým skončit měl, i kdybyste byl nadále nemocný.
Pokud Vám dal výpověď zaměstnavatel pro nadbytečnost, Vy omarodíte ve výpovědní době a uschopněn budete ještě dříve, než nastane den, kdy měl skončit pracovní poměr, výpovědní doba se neprodlužuje a pracovní poměr skončí dnem, kdy skončit měl. Pokud marodíte ještě v den, kdy měl skončit pracovní poměr (nebo ještě déle), pak se výpovědní doba prodlužuje o dny, promaroděné ve výpovědní době. To znamená, že po skončení nemoci můžete tyto dny ještě odpracovat. Pokud prohlásíte, že na prodloužení netrváte, pak pracovní poměr skončí v den ukončení nemoci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
20. 8. 2006 16:45
Mám rozpoluplné informace ohledně prodlužování výpovědní lhůty v důsledku nemoci, mohli byste mi zdělit jestli se mi prodlouží výpovědní lhůta pokud v této době omarodím. Děkuji