Re: ELDP při ukončení pracovního poměru
>ELDP vystavte až po uplynutí ochranné lhůty, tj.42 dní.Resp. Vystavte ho třeba hned(ale musí tam být zahrnuta i mzda za srpen), ale odešlete až po uplynutí 42 dnů, protože pokud by zaměstnanec onemocněl v ochr.lhůtě,musí se to uvádět na ELDP!Pouze pokud s jistotou víte, že zaměstnanec odchází k jinému zaměstnavateli, můžete odeslat.
Já bych ho vystavila až po vystavení mezd, ale pak do 8 dnů v každém případě odevzdala na sociálku. Minule, když jsem čekala na uplynutí té ochranné lhůty, mi to bylo vytknuto s tím, že do 8 dnů vždy odevzdat (v případě nemoci se prý eventuelně vystaví další pouze na tu dobu). Možná bude nejlepší domluvit se s Vaší referentkou.
ELDP vystavuji až po uzavření měsíce.Při předávání Zápočtového listu si nechám potvrdit zaměstnancem,že si přijde převzít ELDP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 8. 2006 10:18
Musím vystavit ELDP zaměstnanci k ukončení pracovního poměru k 31.8. nebo až po vystavení mezd, které mám 25.9. za srpen?Děkuji za každý příspěvek.