Re: Prosím o radu
Koupí-li dům družstvo, založené z nájemníků bytů v něm, nemusíte se s dál bavit s ČP, ale s družstvem. Nevím, proč chcete mocí mermo mít převedenou nájemní smlouvu na sebe - podle Vás v bytě bydlíte oprávněně, původní nájemní smlouvu máte, přechody nájmu podle zákona jste schopna doložit (splnění přísl. podmínek), takže bych vyčkal buď výpovědi z nájmu (které se budete soudně bránit), nebo soudního jednání; až tam prokážete svá práva.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 8. 2006 16:21
Mám docela závažný problém. Mí prarodiče byli zaměstnanci České Pošty. Dostali od ní byt do nájmu, konkrétně nájemní smlouva a dekret na byt byl psán na mého dědu. Ten zemřel a po jeho smrti byt užívala i nadále babička aniž by se smlouva a dekret přepsali na její jméno. Ta teď také zemřela a pošta nechce přepsat uživatelská práva na mě i když jsem tam s ní žila ve společné domácnosti minimálně rok před její smrtí, mám tam psané trvalé bydliště a už tam bydlím asi tak pět měsíců po její smrti. Perlička je, že pošta chce tento dům prodávat a chtěla aby nájemníci domu založili družstvo,že to nebudou prodávat jednotlivě po bytech, ale jen jako celek právnické osobě. To jsme udělali a i nadále mi nechtějí převést nájemní smlouvu popř dekret na mé jméno. I když platím nájem a neporušuji nijak "domovní řád" atd...
A také jak se mám zachovat v případě, že by mě chtěli vystěhovat???
Děkuji, za každou radu
Je toto normální?