děkuji, ale to se mi nějak nezdá
Můj platový výměr není součástí smlouvy. Podepisoval jsem ho já, i zaměstnavatel. Z toho usuzuji, že když dojde ke změně platu, musí být podepsán nový platový výměr. V mém případě se mzda oproti původnímu platovému výměru zvětšila. Tak proč nedostanu nový platový výměr aby nemohlo dojít k jejímu snížení ?
Re: děkuji, ale to se mi nějak nezdá
No měl byste ho dostat a minimálně podepsat převzetí, zkuste se zeptat mzdovky, jestli neleží u ní na stole :-). Ale jak píše kolega, není to dohoda, je to jednostranný krok zaměstnavatele, jak vám přidal, může vám zase ubrat.
Re: děkuji, ale to se mi nějak nezdá
Pokud máte platový Výměr , na něm Váš podpis stvrzuje
pouze jeho převzetí. PLat.výměr vystavuje Váš zaměstnavatel buď podle Zákona o platu ( zákonné podmínky) nebo v návaznosti na kolektivní smlouvu,máte-li ji. Zaměstnavatel rovněž může stanovit ve svém vnitřním předpisu zařazení prací a výši mzdových tarifů ( avšak nejméně podle Nař.vlády). Není-li tomu tak, bude se jednat o Dohodu o mzdě, kde byly sjednány mzdové podmínky individuelně(pokud nejsou již sjednány v prac.smlouvě).
Takže snížit mzdu nebo plat Vám může podle toho, jak máte plat(mzdu) postaven. Není-li část odměny za práci vázána na hodnocení ( obsahuje jen tzv.základ) nebo neobsahuje tzv. pohyblivou složku ,má zaměstnavatel omezenou možnost s Vaším platem (mzdou) "hýbat".
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
5. 9. 2006 11:10
Dobrý den,
se zaměstnavatelem jsme se k 1.1.2006 dohodli na změně platového výměru (zvýšení mé mzdy) s tím, že nový platový výměr podepíšeme „později“ zpětně. Peníze sice dostávám, ale nový platový výměr stále nemám. Mám to nechat být nebo s tím můžu něco dělat? Děkuji