Krácení dovolené

• (neregistrovaný)

5. 9. 2006 13:20

Dobrý den, mohl by mi někdo poradit? Od 1.8. do 14.8. přestal zaměstnanec chodit do práce a nedal o sobě vědět, firma s ním ukončila na základě §55 pracovní poměr, byl již víckrát upozorněn za hrubé porušení kázně.
    Vypočíla jsem si, že má nárok na 9,5 dne dovolené, ale dovolenou mu můžu dle §223 odst.2 krátit za neomluveně zameškou směnu o 1-3 dny.
    Nevím ale jak to funguje se sociálním a zdravotním pojištěním. Nemáte s tím někdo zkušenost?
    Moc Vám děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 9. 2006 13:55

Jane (neregistrovaný)

Re: Krácení dovolené
      Sociální pojištění hradíte z vyměřovacího základu. Takže pokud mu nevznikne nárok na žádnou dovolenou po krácení, tak neodvedete nic.
      A co se týká zdravotního pojištění, tak za neomluvenou absenci odvedete zdravotní pojištění v minimální výši za počet kalendářních dnů neomluvené absence, tj. za 14 dnů.

• 5. 9. 2006 14:05

Líba (neregistrovaný)

...a celých 13,5 % ZP hradí zaměstnanec. Ovšem jestli to máte z čeho odečíst, jinak už to z něj těžko budete dostávat.

• 7. 9. 2006 9:39

Iva (neregistrovaný)

Děkuji moc za odpovědi. Bohužel po krácení dovolené nedostane nic, takže by mi ZP musel přijít zaplatit (cca 350,-). Vzhledem k tomu, že začal v poslední době pít, takže nemá peníze, tak jsem si jistá na 100%, že od něj neuvidím ani korunu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).