Re: Krácení dovolené
Sociální pojištění hradíte z vyměřovacího základu. Takže pokud mu nevznikne nárok na žádnou dovolenou po krácení, tak neodvedete nic.
A co se týká zdravotního pojištění, tak za neomluvenou absenci odvedete zdravotní pojištění v minimální výši za počet kalendářních dnů neomluvené absence, tj. za 14 dnů.
Re: Krácení dovolené
Děkuji moc za odpovědi. Bohužel po krácení dovolené nedostane nic, takže by mi ZP musel přijít zaplatit (cca 350,-). Vzhledem k tomu, že začal v poslední době pít, takže nemá peníze, tak jsem si jistá na 100%, že od něj neuvidím ani korunu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 9. 2006 13:20
Dobrý den, mohl by mi někdo poradit? Od 1.8. do 14.8. přestal zaměstnanec chodit do práce a nedal o sobě vědět, firma s ním ukončila na základě §55 pracovní poměr, byl již víckrát upozorněn za hrubé porušení kázně.
Vypočíla jsem si, že má nárok na 9,5 dne dovolené, ale dovolenou mu můžu dle §223 odst.2 krátit za neomluveně zameškou směnu o 1-3 dny.
Nevím ale jak to funguje se sociálním a zdravotním pojištěním. Nemáte s tím někdo zkušenost?
Moc Vám děkuji