Re: Dovolená u práce od pondělí do sobot
průměr na dovolenou u zaměstnance, který má stálý měsíční plat, který už zahrnuje i odměny za přesčasy a práce ve svátek,
>dále mívá nepravidelně vysoké prémie a příplatky za
>práci v soboty a neděle. Jeho pracovní týden je stanovený na 40
>hodin týdně, a to po - pá 7 hodin, v sobotu 5 hodin.
>
>Průměr za 2.Q. pro výpočet dovolené v
>srpnu:
>V dubnu odpracoval 158 hodin, v květnu 167 hodin, v červnu 194 hodin. K tomu připočítám hodiny za svátky kdy nepracoval - tj.
>21 hodin. Vychází mi 540 hodin. Je to správně?
>
>Mzda za uvedené období se počítá včetně příplatků za
>soboty a neděle a včetně prémií? Dovolenou ve 2. Q
>nečerpal (náhrada za dovolenou by se odečítala). Tj. pokud
>byla mzda v dubnu 16000 +1250 Kč příplatky + 5000 Kč
>prémie, v květnu 16000 mzda + 1000 Kč příplatky a v
>červnu 16000 mzda + 2000 Kč příplatky + 5000 Kč prémie -
>to je celkem 62 250 Kč.
>
>Je správný výpočet průměru na dovolenou 115,28 Kč/h?
>Náhrada podle počtu předepsaných hodin v
>každém dni * vypočtená částka?
>
>Co kdyby se dovolená proplácela vyšší
>částkou? Hrozila by nějaká pokuta nebo
>riziko daňové neuznatelnosti?
>
>Existuje nějaký limit kolik může mít člověk maximálně
>přesčasů?
Průměr máte podle mě správně, prémie se asi nevztahují k delšímu období, než je rozhodné čtvrtletí. S tím, že by někdo kontroloval průměry, jsem se za 20 let ve mzdové účtárně setkala pouze v případě, že si zaměstnanec stěžoval na ÚP, že ho šidíme. Náhrada se poskytne za dobu, kdy ušla mzda, tedy Po-Pá 7 hodin, So 5.
A limit práce přesčas - nařídit může zaměstnavatel 8 hodin týdně a 150 hodin za rok, větší rozsah lze se zaměstnancem dohodnout.
Moc děkuji za radu. My máme trochu problém s tím, že účetní počítala s pracovní dobou 8 hodin denně (po - pá) - soboty prý nešly zadat do mzdového systému. Takže se dosud průměr počítal (a používal) pouze z oficiální pracovní doby 40 hodin týdně, bez přesčasů a náhrada se počítala pouze za 8 hodin v pracovní dny. Myslíte že má smysl tohle zpětně nějak opravovat?
To tedy není moc dobrý mzdový systém :-).
Pokud se zaměstnanec nebouří, už bych se nevracela a nechala to, jak to je. Teď mě napadá - jak to má s nárokem na dovolenou? Podle mě by měl mít při čtyřech týdnech 24 dnů - s tím, že náhrada je po 7 hodinách ve všední dny a 5 hodin v sobotu. Kdyby měl jen 20 dnů, byl by poškozený.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
6. 9. 2006 1:52
Prosím, můžete mi poradit jak spočítám průměr na dovolenou u zaměstnance, který má stálý měsíční plat, který už zahrnuje i odměny za přesčasy a práce ve svátek, dále mívá nepravidelně vysoké prémie a příplatky za práci v soboty a neděle - za odpracovanou sobotu nebo neděli 250 Kč. Jeho pracovní týden je stanovený na 40 hodin týdně, a to po - pá 7 hodin, v sobotu 5 hodin.
Potřebuji znát průměr za 2.Q. pro výpočet dovolené v srpnu:
V dubnu odpracoval 158 hodin (19 dní po 7 hodinách a 5 sobot po 5 hodinách), v květnu 167 hodin (21 dní po 7 hodinách a 4 soboty po 5 hod.), v červnu 194 hodin (22 dní po 7 hodinách, 8 sobot a nedělí po 5 hodinách). K tomu připočítám hodiny za svátky kdynepracoval - tj. 21 hodin (za 17.4.,1.5. a 8.5. po 7 hodinách). Vychází mi 540 hodin. Je to správně?
Mzda za uvedené období se počítá včetně příplatků za soboty a neděle a včetně prémií? Dovolenou ve 2. Q nečerpal (náhrada za dovolenou by se odečítala). Tj. pokud byla mzda v dubnu 16000 +1250 Kč příplatky + 5000 Kč prémie, v květnu 16000 mzda + 1000 Kč příplatky a v červnu 16000 mzda + 2000 Kč příplatky + 5000 Kč prémie - to je celkem 62 250 Kč.
Je správný výpočet průměru na dovolenou 115,28 Kč/h? Odměna se počítá podle počtu předepsaných hodin v každém dni - tj. za pracovní dny 7 hodin, za sobotu 5 hodin * vypočtená částka?
Co by se stalo kdyby se dovolená proplácela vyšší částkou - např. 130 Kč/h? Hrozila by nějaká pokuta nebo riziko daňové neuznatelnosti?
Existuje nějaký limit kolik může mít člověk maximálně přesčasů?
Děkuji každé chytré hlavě, která mi poradí.