Re: dotazy
1/Je-li nástup v srpnu od 1.8. a splníte podmínku nároku odpracování 60 dnů,vzniká nárok na 5 dvanáctin z ročního nároku.( 5x1,67 nebo 5 x 2,1). Ve smlouvě máte zřejmě uvedenu výši ročního nároku a to 4 týdny nebo 5 týdnů.
2/ volno na vl.svtabu 1 den na účast při obřadu, druhý den není určeno zákonem kdy, vezmete si po dohodě se zaměstnavatelem.
Vždy to bude den, kdy máte mít směnu, protože se jedná o náhradu mzdy, nikoli "nějaké peníze" např. za den prac.volna.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
6. 9. 2006 10:04
Dobrý den,
měla bych na vás dva dotazy.
1. nastoupila jsem do zaměstnání v měsíci srpnu a chtěla bych vědět kolik mám dní dovolené. Ve smlouvě mám uvedeno dovolenou za celý rok.
2. pokud si budu brát volno z důvodu své vlastní svatby, musím si ty dva dny vybrat za sebou. Dělám na směny, tak bych si ten jeden den chtěla vzít v den, kdy mám směnu.
Děkuji za odpověď
Jana